17.9.21

Αυτοκτονία 25χρονου μετανάστη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου: Άλλος ένας που έπαψε να υπάρχει, πολύ πριν πάψει να υπάρχει βιολογικά

 Η χώρα σου είναι διαλυμένη, ακόμα και χωρίς πόλεμο, από τις δοτές κυβερνήσεις της, οι οποίες πουλάν τον φυσικό της πλούτο αλλά και την εργασία των πολιτών της πολύ φθηνά σε πολυεθνικές. Δεν έχεις γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από φτώχεια και καταπίεση από το τάδε ή το δείνα καταπιεστικό καθεστώς που προέκυψε μετά από κάποιον φυτευτό εμφύλιο. Ονειρεύεσαι να πας στην Ευρώπη, την γη της επαγγελίας, να δουλέψεις για να μπορέσεις να στείλεις λεφτά στην οικογένειά σου έτσι ώστε να σε ακολουθήσει και να μπορέσετε να ζήσετε σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Κάθε σου οικονομία την δίνεις στους διακινητές που σε έχουν στοιβαγμένο για μέρες. Γλιτώνεις για πολύ λίγο τον πνιγμό. Βασανίζεσαι. Ψάχνεις δουλειά για να βρεις τα λεφτά της συνέχειας του ταξιδιού σου στην Ευρώπη. Δεν δικαιούσαι. Πεινάς. Κλέβεις. Φυλακίζεσαι. Αποφυλακίζεσαι. Ξαναπεινάς. Ξανακλέβεις.

Η ζωή σου έκανε τον κύκλο της. Βρίσκεσαι απαγχονισμένος σε κάποιο κελί, κάποιου αστυνομικού τμήματος. Κανείς δεν θα νοιαστεί για τον θάνατό σου. Κανείς δεν θα λογοδοτήσει για τον θάνατό σου.

Άλλωστε μάλλον δεν είχες ΑΜΚΑ, δεν ήσουν πολίτης της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ήσουν μετανάστης, δηλαδή στις μέρες μας μία μη-ύπαρξη, πολύ πριν πάψεις να υπάρχεις βιολογικά.

Για τον ανώνυμο 25 απαγχονισμένο μετανάστη, που βρέθηκε νεκρός μέσα στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης και ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα για υπόθεση κλοπών. Παρέμενε στο χώρο κράτησης ενόψει της μεταγωγής του σήμερα στα Δικαστήρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρισκόταν μόνος του και απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας ως αυτοσχέδιο βρόγχο πιθανότατα κάποιο ρούχο του. Κατά τις ίδιες πηγές, ο νεαρός είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και στο παρελθόν, έχοντας αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Για πολλούς ακόμα που δε θα μάθουμε ποτέ τα ονόματά τους.


Πηγη:alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.