7.7.21

Ρατσιστική αστυνομική βία λόγω… ξένων πινακίδων! – Μετά τον ξυλοδαρμό έδιωξαν και το ασθενοφόρο!Ένα ακόμα περιστατικό αδιάκριτης, άγριας, και εντελώς αυθαίρετης αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτη έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.Ένα ακόμα περιστατικό αδιάκριτης, άγριας, και εντελώς αυθαίρετης αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτη έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Χ.Α. κατήγγειλε στο “Κοσμοδρόμιο” πως στις 3 το πρωί του Σαββάτου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε τουλάχιστον αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, κατά τη διάρκεια ελέγχου του αυτοκινήτου του στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης-Ευόσμου.

Ο καταγγέλλων, κάτοικος Νάουσας, επιστρέφοντας στην πόλη του μετά από φιλική επίσκεψη, συνάντησε σε φωτεινό σηματοδότη ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Αφού άναψε το πράσινο, και μετά από τη συνέχιση της πορείας των δύο αυτοκινήτων, δέχθηκε σήμα από το περιπολικό να σταματήσει για έλεγχο, το οποίο και δεν έλαβε υπόψη του, όχι θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο, αλλά επειδή δεν το αναγνώρισε ως τέτοιο λόγω της βραδινής ώρας και της κούρασής του. Το αποτέλεσμα ήταν στα επόμενα μέτρα του δρόμου να κινητοποιηθεί μια μεγάλη ομάδα αστυνομικών με επιπλέον οχήματα, να του κλείσει τον δρόμο με επικίνδυνο τρόπο και να τον αναγκάσει να σταματήσει λίγο πιο κάτω.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 50χρονου άνδρα, οι αστυνομικοί τον τράβηξαν χωρίς καμία αιτιολόγηση έξω από το αυτοκίνητο ρίχνοντάς τον με δύναμη στην άσφαλτο και άρχισαν να τον χτυπάνε όλοι μαζί με μπουνιές και κλωτσιές, βρίζοντάς τον “κωλορουμάνε”. Το αυτοκίνητο ήταν της γυναίκας του, Ρουμάνας υπήκοου, και είχε ρουμανικές πινακίδες. Αυτό ακριβώς το “αδίκημα” φαίνεται πως του κόστισε τα σοβαρά κατάγματα και εξαρθρήματα στα χέρια και στα πόδια, για τα οποία θα χειρουργηθεί, καθώς και σοβαρά τραύματα στον θώρακα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συνεχόμενες κραυγές του “πονάω”, οι νεαροί αστυνομικοί απαντούσαν πατώντας με τα πόδια τους με δύναμη στο σημείο του τραυματισμένου του ώμου.

Μετά τη μεταφορά του στο Α.Τ. Ευόσμου, το ασθενοφόρο που κλήθηκε για να τον περιθάλψει εκδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ μόλις χθες, Κυριακή, μπόρεσε να νοσηλευτεί. Ο Χ.Α. αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απείθειας και αντίστασης κατά της αρχής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.