21.7.21

ΈΝΑ ΚΆΜΠΙΝΓΚ ΜΕ ΌΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΌΝ ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΆ!




 Στο φετινό 28ο camping YRE antinazi zone κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μειώσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης.

Για το σκοπό αυτό:

  • Σας προτρέπουμε να φέρετε μαζί σας σκεύη πολλαπλών χρήσεων (παγούρι, σκεύη φαγητού κλπ) και να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερα πλαστικά μπορείτε.
  • Για όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο στο κάμπινγκ θα υπάρχουν μεταλλικά πιάτα, πιρούνια και κούπες σε προσιτή τιμή και εφόσον κάποιος/α τα επιστρέψει στο τέλος του κάμπινγκ θα παίρνει πίσω το αντίτιμο
  • Θα επιδιώξουμε πιο συστηματική χωριστή συλλογή και ανακύκλωση για τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας κλπ όπως και για άλλα ανακυκλώσιμα υλικά
    Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης είναι τεράστιο. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι μικροπλαστικά έχουν βρεθεί κοντά στη κορυφή του Έβερεστ αλλά και στη τάφρο των Μαρίνων, το βαθύτερο σημείο στο κόσμο!
    Βέβαια, η πλαστική ρύπανση δεν θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όσο συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη παραγωγή πλαστικών από ένα σύστημα που κοιτά μόνο το ιδιωτικό κέρδος. Όμως ο συλλογικός αγώνας που είναι απαραίτητος για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να συνδυάζεται με την ανάλογη προσωπική στάση του καθενός και της καθεμιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.