7.5.21

«Εδώ κάνω κουμάντο εγώ» «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ».... Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ένας οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα σε έναν μετανάστη αναγκάζοντάς τον και υποχρεώνοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης

Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη. Όλα ξεκίνησαν όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του! Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός όπως φαίνεται και στο βίντεο σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει (μη φορώντας μάσκα) στον μετανάστη . Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ». Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».
Τέτοιες εικόνες και βίντεο μόνο ντροπή μπορούν να μας προκαλούν. Με ποιο δικαίωμα ο οδηγός του λεωφορείου αποφάσισε να σταματήσει το όχημα και να "αναγκάσει" τον επιβάτη να σηκωθεί από τη θέση του; Υπάρχει προτεραιότητα και κανόνες για το ποιος μπορεί να κάτσει και ποιος όχι; Υπάρχει μόνο ένα πράγμα... Το ρατσιστικό δηλητήριο που κυκλοφορεί στην ψυχή κάποιων και οι λογικές απαρτχάιντ που είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό τους.


(Από την Σελίδα Μένοyμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στο Facebook)

Και η αντίδραση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.