10.5.21

Συνδιαλέγονται ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση με τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά;




Αίσθηση από δήλωση του δικηγόρου του σε εφημερίδα για επικοινωνία του φυγόποινου με «κρατικό παράγοντα» ● Εξηγήσεις ζητάει ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ● Ερωτήματα προς τον υπουργό Προ.Πο. από τον Θ. Καμπαγιάννη

Αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με τον Περικλή Σταυριανάκη υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του νο2 της εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν ανακοινώθηκε η ιστορική απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, και «κρατικού παράγοντα».

Αναλυτικά ο νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά σημειώνει «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο»

Το θέμα αναδεικνύει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θέτοντας ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  

Ο κ. Καμπαγιάννης κάνει λόγο για «δήλωση-βόμβα» και επισημαίνει «τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η "διαπραγμάτευση" ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια...».



Το δημοσίευμα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας «ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση "κρατικού παράγοντα" να παραδοθεί και αυτό να "να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του". Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;». 




Πηγη:ΕφΣυν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.