23.4.21

Κόμμα Κασιδιάρη: Περισσότεροι φόροι για τους φτωχούς, λιγότεροι για τους πλούσιους!


Γράφει: Αλέξανδρος Πραντούνας

Τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια μελών του φασιστικού κόμματος του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, Έλληνες ΓΤΠ (Έλληνες Για Την Πατρίδα), πραγματοποίησαν εξορμήσεις με μοίρασμα φυλλαδίων τόσο στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, όσο και στον Μαραθώνα Αττικής.


 Το φυλλάδιο που μοίραζαν τα φασιστοειδή ανέφερε «10 λόγους για τους οποίους ψηφίζουν Ηλία Κασιδιάρη». Το περιεχόμενο αυτών των 10 λόγων φυσικά δεν μας εξέπληξε. «Λαθρομετανάστευση», κίνδυνος «ισλαμοποίησης», προπαγάνδιση των εξορύξεων, «ορθοδοξία», όλα στο μίξερ.

Δυο όμως από τα 10 σημεία του φυλλαδίου αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς. 

Πρόταση-δώρο για το κεφάλαιο

Ως τέταρτος «λόγος για να ψηφίσεις Ηλία Κασιδιάρη» αναφέρεται η θέση του κόμματος για «ενιαίο φορολογικό συντελεστή 10%». 

Με άλλα λόγια ο Η. Κασιδιάρης και το κόμμα του προτείνουν μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους (καθώς καταργούν τους συντελεστές 28%, 36% και 44% που αφορούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα) και αύξηση της φορολογίας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα (καθώς καταργούν το αφορολόγητο). 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποκαλυπτική πρόταση που δείχνει πως παρά τα παχιά «λαϊκά» λόγια των Ναζί όλος τους ο καημός είναι να αποδείξουν την χρησιμότητα τους στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Έχει παρελθόν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης

Φυσικά το κόμμα του Κασιδιάρη δεν ήταν το πρώτο φασιστικό μόρφωμα με παρόμοιες θέσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και η Χρυσή Αυγή, τόσο σε επίπεδο διακηρύξεων όσο και εμπράκτως την περίοδο που αυτή βρισκόταν στην Βουλή. 

Λίγους μήνες μετά την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή ο βουλευτής της Γ. Γερμενής, παρέμβαινε στην συζήτηση της επιτροπής της Βουλής για τον προϋπολογισμό για να ζητήσει όχι απλά την διατήρηση, αλλά την διεύρυνση των (πάρα πολλών έτσι κι αλλιώς) φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές

Στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο, δια στόματος Η. Παναγιώταρου, η ΧΑ έπαιρνε θέση υπέρ του Λάτση και κατά του Δημοσίου με αφορμή την επιθυμία του εφοπλιστή να φορτώσει στο κράτος την συντήρηση του πλωτού Μουσείου «Νεράιδα», που ανήκει στο ίδρυμα Λάτση – ένα ίδρυμα τόσο «πατριωτικό» που έχει έδρα το Λιχτενστάιν. Ο Παναγιώταρος χαρακτήρισε την πρόταση αυτή «προσφορά» του εφοπλιστή, και μάλιστα προσφορά που το δημόσιο δεν αξίζει, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά: «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της γης – και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα…».

Την περίοδο που η ΧΑ βρισκόταν στην Βουλή πρόλαβε μεταξύ άλλων να ψηφίσει υπέρ της ρύθμισης των χρεών των ΠΑΕ, να βοηθήσει στο «κουκούλωμα» του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας και να υποστηρίξει μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη επιχειρήσεων πάρκινγκ στην προσπάθεια του να κλείσει ένα δημόσιο και δωρεάν χώρο στάθμευσης.

«Θα απαλλάξουμε τους εργοδότες από το βάρος της μισθοδοσίας»

Ο αμέσως επόμενος «λόγος για να ψηφίσεις Η. Κασιδιάρη» σύμφωνα με το φυλλάδιο είναι η θέση του για «επιδότηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας».

Με άλλα λόγια οι Έλληνες ΓΤΠ προτείνουν το κράτος να δίνει χρήματα στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν εργαζόμενους – σαν να πρόκειται για μια χάρη που κάνουν οι επιχειρηματίες (και ιδιαίτερα οι μεγάλοι) προς την κοινωνία. 

Ακόμη ζητούν την επιδότηση της επιχειρηματικότητας – χωρίς μάλιστα να διευκρινίζουν για ποια μεγέθη επιχειρηματικότητας μιλούν – γιατί αν πάρουμε υπόψη μας τις «διευκολύνσεις» τους προς επιχειρηματίες τύπου Λάτση, Σάλλα, ιδιοκτητών ΠΑΕ κοκ. καταλαβαίνουμε πως εννοούν επιδότηση (και, αν όχι αποκλειστικά) του μεγάλου κεφαλαίου «για την πατρίδα» βεβαίως-βεβαίως…

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι προφανές: τα φασιστοειδή ήταν και παραμένουν τα πιο πιστά σκυλιά του μεγάλου κεφαλαίου. Τα δημαγωγικά τους λόγια για τον λαό δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού. 

Το αντιφασιστικό κίνημα και οι οργανώσεις του πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στους νεοναζί, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα και αναδεικνύοντας το πραγματικό τους πρόσωπο: αυτό των δολοφόνων που υπηρετούν το σύστημα και τα συμφέροντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.