28.4.21

Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο έκαναν απολύμανση στο γήπεδο μετά από επίσκεψη ακροδεξιώνΟι οργανωμένοι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο, γνωστοί για τα αντιφασιστικά συναισθήματά τους, έβαλαν στολές και έκαναν απολύμανση στο γήπεδο μετά την επίσκεψη των ηγετών του ακροδεξιού VOX.


Με τον πιο ξεκάθαρο -και έξυπνο- τρόπο έκαναν γνωστά τα συναισθήματά τους για την επίσκεψη των ηγετών του ακροδεξιού VOX στο γήπεδό τους οι οργανωμένοι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Γνωστοί, άλλωστε, για την αριστερή ιδεολογία τους, οι αντιφασίστες φίλοι της ισπανικής ομάδας φόρεσαν στολές, πήραν σκούπες και σφουγγαρίστρες και πήγαν στο ''Estadio de Vallecas'' για... απολύμανση!

Οι ηγέτες του VOX, Santiago Abascal και Rocio Monasterio, έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες για την αναμέτρηση της Ράγιο με την Αλμπαθέτε, που έληξε 2-2. Η παρουσία τους στο γήπεδο εξόργισε τους οπαδούς της Ράγιο, καθώς είναι ένας σύλλογος με αριστερή συνείδηση, μια ιδεολογία, φυσικά, που συγκρούεται βίαια με τις ακροδεξιές απόψεις του VOX. 


Κυρίως, βέβαια, οι οπαδοί έχουν εξοργιστεί με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ραούλ Μάρτιν Πρίσα, καθώς εκείνος φαίνεται πως τους κάλεσε, όπως και πέρυσι, αμαυρώνοντας, όπως λένε, την ιστορία τους. 

Το μήνυμά τους είναι ότι πιστεύουν σε ένα ''Vallecas'' χωρίς φασισμό, και έπρεπε να απολυμάνουν το γήπεδο, εξ ου και τα κοστούμια για... Covid! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το παιχνίδι Ράγιο-Αλμπαθέτε είχε διακοπεί λόγω απίστευτων αποδοκιμασιών προς τον Ρόμαν Ζοζούλια, τον Ουκρανό επιθετικό της δεύτερης, με τους οπαδούς της πρώτης να τον φωνάζουν Ναζί

Ο Ζοζούλια δόθηκε δανεικός από την Μπέτις στη Ράγιο το 2017, πριν πάει στην Αλμπαθέτε, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ λόγω του ακροδεξιού παρελθόντος του... 

 


Γράφει: Νίκος Ράλλης

Πηγη:Sport-FM 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.