13.4.21

Πρωτοφανής πρόκληση από την "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" στην ΚρήτηΜια πρωτοφανή πρόκληση ετοιμάζει η "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" στα Χανιά της Κρήτης από τις 17 ως 23 Μάη. Μέλη της Ένωσης θα έρθουν στο νησί από χώρες όλης της Ευρώπης (και όχι μόνο καθώς φαίνεται) για να τιμήσουν την "γενναιότητα" των Γερμανών αλεξιπτωτιστών με αφορμή τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. 
Πάντως οι αλεξιπτωτιστές μας φαίνεται να ξέρουν από κόλπα μάρκετινγκ. Γιατί; 
Γιατί στην αφίσα που δημοσιεύουν μιλούν αποκλειστικά για την "ανδρεία" των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που "δεν θα την ξεχάσουν ποτέ" ενώ δηλώνουν πως "θα αποδώσουν τιμές στους πεσόντες που εκπλήρωσαν επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην ιστορία" (τόσο επιτυχώς ώστε τους κόστισε τόσο σε χρόνο και απώλειες που οι Ναζί δεν επιχείρησαν παρόμοια επίθεση πουθενά αλλού μετά την Κρήτη). Όμως στο κείμενο που συνοδεύει την αφίσα στο σάιτ τους αναφέρουν πως "θα τιμήσουν επίσης" (φοβερό αυτό το "επίσης", μην μου πείτε) "την γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων που μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες και τους Κρητικούς πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς στη Μάχη της Κρήτης".
Έτσι από την μία με την αφίσα κλείνουν το μάτι στους Ναζιστές διεθνώς, ενώ με το κείμενο που την συνοδεύει μπορούν να ισχυριστούν πως "τιμούν τους νεκρούς από όπου κι αν προέρχονται". Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια θα μου πείτε. Από Ναζί που κρύβουν την ιδεολογία τους γνώρισε πολλούς αυτός ο τόπος (και αυτός ο πλανήτης μην σου πω).
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Σε λίγο παραπάνω από ένα μήνα ένα μάτσο στρατόκαυλοι φασίστες θα έρθουν στην Κρήτη για να βρωμίσουν με την παρουσία τους το νησί και να προκαλέσουν την ιστορική μνήμη και τους απογόνους των δολοφονηθέντων από τις ορδές των Ναζί. Να τιμήσουν σαν "γενναιότητα" πράξεις ανείπωτης φρίκης και επίδειξης ισχύος μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης εναντίον πολύ λιγότερων (και πολύ χειρότερα εξοπλισμένων) αντιπάλων. Έχουν δε το θράσος να δημοσιεύουν στο σάιτ τους την διεύθυνση του ξενοδοχείου που θα μένουν - και είναι και μες στην πόλη. Τόσο σίγουροι είναι ότι δεν θα τους πάρουμε με τις ντομάτες; Ας κάνουμε σμπαράλια την βεβαιότητα τους!

(Από το προφίλ του Αλέξανδρου Πραντούνα στο Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.