5.2.21

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΙΜΙΑ: Η ΕΛΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

 ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΙΜΙΑ: Η ΕΛΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ
Το Σάββατο 30 Γενάρη λίγο πριν την έναρξη της δημόσια ανακοινωμένης συγκέντρωσης που καλούσαν 20 πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από τα γεγονότα στα Ίμια ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι η συγκέντρωσή μας είχε απαγορευτεί και ότι έπρεπε να φύγουμε από το χώρο διαφορετικά θα υπήρχαν προσαγωγές και επιβολή προστίμων.
Στο φυσιολογικό ερώτημα βάση ποιας απόφασης υπήρχε η απαγόρευση η μονότονη απάντηση των επικεφαλής αστυνομικών ήταν «αυτές είναι οι εντολές που έχουμε από την ΓΑΔΑ».
Κατόπιν έντονων διαβουλεύσεων τελικά μας επιτράπηκε να συγκεντρωθούμε με περιορισμό 30 ατόμων ,τον οποίο δεν αποδεχτήκαμε κι ο κόσμος εξακολούθησε να φτάνει στην νησίδα μπροστά από την ΛΑΕΔ.
Στην απόφαση της ΓΑΔΑ που μας στάλθηκε και ηλεκτρονικά -κατόπιν εορτής- αναφέρεται ότι: «.. αποφασίζεται η επιβολή περιορισμών και συγκεκριμένα: Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν της ΛΑΕΔ χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος των πέριξ οδών» επειδή «πιθανολογείται ότι από την διεξαγωγή της θα διαταραχθεί δυσανάλογα η κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής…»
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε μη ανακοινωμένη συγκέντρωση της – χαρακτηρισμένης με δικαστική απόφαση εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- με ομιλίες, κατάθεση στεφάνων, άναμμα καπνογόνων κτλ. Χωρίς καμία ενόχληση από την αστυνομία.
Ακολούθησε συγκέντρωση υποστηρικτών της οργάνωσης Ελληνες για την Πατρίδα που έχει επικεφαλής τον επίσης καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.
Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στον Πειραιά από την ΕΛΑΣΥΝ του καταδικασθέντα Γ.Λαγού και από την Χρυσή Αυγή στο νεκροταφείο Πετρούπολης, στην Θεσσαλονίκη και την Σπάρτη.
Συνοψίζοντας: Με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων η ΕΛΑΣ κατόπιν κυβερνητικής εντολής απαγόρευσε και τελικά περιόρισε την συγκέντρωση των αντιφασιστών και επέτρεψε τις συγκεντρώσεις των φασιστών.
Ενημερωθήκαμε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει στο πενταμελές αναστολών οι καταθέσεις αιτημάτων αναστολής μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των ποινών από τους καταδικασθέντες στην δίκη της Χρυσής Αυγής που έχουν ποινές πάνω από 3 χρόνια και είχαν καταλήξει στη φυλακή. Ήδη ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνουν δεκτές οι αποφυλακίσεις του Π.Ηλιόπουλου και της πρώην αστυνομικού Α.Πόπορη.
Και όλα αυτά όταν παραμένουν ασύλληπτοι εδώ και μήνες οι Παππάς, Λαγός, Θεοδώρου.
Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας που χαϊδεύει τους φασίστες και κάνει επίδειξη πυγμής στους αντιφασίστες, στο φοιτητικό κίνημα(άνοιγμα δικογραφίας για το πανεκπαιδευτικό) συλλαλητήριο και γενικά στους διαδηλωτές που αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική.
Στους δρόμους και στα κοινωνικά κινήματα απαιτούμε και διεκδικούμε:
Την πλήρη απαγόρευση κάθε δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και όλων των καταδικασθέντων πρώην στελεχών της.
Αυτό πρακτικά σημαίνει κλείσιμο όλων των γραφείων της, των ιστοσελίδων, απαγόρευση συγκεντρώσεων, καθαίρεση εκλεγμένων σε ΟΤΑ, συνδικάτα κτλ.
Την άμεση σύλληψη των Παππά, Λαγού και Θεοδώρου.
Τέλος, για όλα τα παραπάνω, απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.