23.2.21

«Οι πρόσφυγες κράτησαν τα ξενοδοχεία ανοικτά»



Οι ξενοδόχοι των Γρεβενών, που φιλοξενούσαν 650 πρόσφυγες στα καταλύματά τους, με ανακοίνωσή τους διαψεύδουν το περιστατικό που μεταφέρθηκε ως βιαιοπραγία ξενοδόχου εναντίον αντιδημάρχου και τονίζουν τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει όχι μόνο για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την τοπική κοινωνία η μεταφορά των προσφύγων σε άλλες δομές.


Εστω και καθυστερημένα οι ξενοδόχοι των Γρεβενών που φιλοξενούσαν στις μονάδες τους 650 πρόσφυγες πέρασαν στην αντεπίθεση. Τόσο διαψεύδοντας το περιστατικό που μεταφέρθηκε ως βιαιοπραγία ξενοδόχου εναντίον αντιδημάρχου όσο και μιλώντας για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τις επιχειρήσεις τους αλλά και για την τοπική κοινωνία η μεταφορά των προσφυγών σε άλλες δομές.

Με μια ανακοίνωση στην οποία προτάσσουν τη ρήση του Μπρεχτ «μην αφεθείς να πείθεσαι. Μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος. Ο,τι δεν ξέρεις εσύ ο ίδιος, καθόλου δεν το ξέρεις! Ελεγξε το λογαριασμό. Εσύ θα τον πληρώσεις», το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ορεινής Περιοχής Γρεβενών διαψεύδει ότι ο ξενοδόχος Λεωνίδας Τσεπίδης χειροδίκησε εναντίον του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπόλη.

Σύμφωνα με το Σωματείο, ο ξενοδόχος υπενθύμισε στον αντιδήμαρχο ότι προεκλογικά έλεγε πως «οι μετανάστες, έως και 800, πρέπει να μείνουν στα ξενοδοχεία» και όταν του ζητήθηκε να είναι συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αρνήθηκε έντονα «και τότε διεξήχθη έντονος διάλογος με πολλά μαργαριτάρια εκατέρωθεν σε πολύ υψηλούς τόνους. Ούτε βία, λοιπόν, ούτε ξυλοδαρμός».

Οπως λένε, «ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο με υψηλή πίεση και εξ αυτού του γεγονότος με αιμορραγία από τη μύτη του», ωστόσο όλοι σιώπησαν και έτσι «η ρετσινιά έμεινε, διαδόθηκε έντεχνα πανελλαδικά, ο τραμπούκος ξενοδόχος, ο νονός, ο γκάνγκστερ, ο εκφοβιστής, ο εκβιαστής, ο αντιδημοκράτης». Καταλήγουν, τέλος, διερωτώμενοι «η δουλειά έγινε!!! Αραγε θα βγούνε να ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί που επί τρεις μέρες καταδικάζουν αντιδημοκρατικές μεθόδους και βίαιες συμπεριφορές που στόχο έχουν να φιμώσουν την ελεύθερη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση να τη “διαμορφώσουν” με τραμπουκισμούς; Θα απευθύνουν επιτέλους αυτές τις καταδίκες εκεί που όντως διαπράττονται;».



Επιπλέον η πρόεδρος του Σωματείου, Μαρία Σουπιάδου, δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4» ότι «όλη η φάση με την έξωση των προσφύγων από τα ξενοδοχεία των Γρεβενών ήταν μια καλοστημένη παγίδα τοπικών παραγόντων» και υπογράμμισε πως «η παρουσία των προσφύγων ήταν λόγος να έχουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις γιατί θα είχαν γίνει ερείπια, όπως θα γίνει τώρα με το κλείσιμο της δομής. Οι πρόσφυγες δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα, ενώ για τη λειτουργία της δομής εργαζόταν κόσμος, 70 άνθρωποι από την περιοχή, αλλά δώσανε κίνηση στα ΚΤΕΛ, στην τοπική αγορά, ήρθαν δάσκαλοι στα σχολεία, πρόκειται για εισοδήματα για πολλές οικογένειες».

Σχολιάζοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία ότι οι πρόσφυγες έδιωχναν τον τουρισμό, τόνισε πως «στα 9 ξενοδοχεία ήταν καλυμμένες 650 κλίνες για τους πρόσφυγες, ενώ οι διαθέσιμες κλίνες είναι συνολικά στην περιοχή 2.300, άρα κλίνες υπήρχαν», όμως «από το 2010 μέχρι και σήμερα η τουριστική κίνηση των Γρεβενών είναι μηδενική και αυτό διότι απουσιάζουν βασικές υποδομές και δεν έχει γίνει καμία βελτίωση σε αυτές».

Για την κ. Σουπιάδου η αντιπροσφυγική στάση του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση είναι ακατανόητη και «δυστυχώς κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει στον νομό γιατί έχει κυριαρχήσει ο φόβος»


Γράφει: Απόστολος Λυκεσάς

ΠηγήΕφ.Συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.