21.1.21

Δημοσιογραφία του μίσους στο δημοκρατικό Ηράκλειο



 Οι πρώτες πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ έκαναν λόγο για «Αλγερινούς δράστες» και αυτομάτως ξεκίνησε το δημοσιογραφικό… προγκρόμ. 

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπράκης, στις 14/1 προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, στάζοντας χολή, μίσος και ειρωνεία για τους ξένους, για τις μωρομάνες προσφύγων, για τις ΜΚΟ (εννοείται), φυσικά με τις γνωστές αναφορές περί  «Τουρκίας εσωτερικού» κτλ.  Η τουρκική γραφή που βλέπετε στην τελευταία σειρά σημαίνει (σε κάκιστη μετάφραση) «Εφημερίδα των Συντακτών». 




Η ανατροπή

Ελα όμως που μία μέρα μετά, στις 15/1 αποκαλύπτεται πως οι δράστες είναι Ελληνες, γηγενείς, βέροι Περιστεριώτες και πιτσιρικαρία από αυτούς που αρνούνται τις μάσκες και τον κορονοϊό, πιθανότατα και πιο κοντά σε υπερορθόδοξες, εθνικιστικές και υπερπατριωτικές απόψεις. Στη διαφυγή τους δε, τους βοήθησε αστυνομικός, ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και είναι οικογενειακός τους φίλος. Και οι τρεις παραπέμπονται σήμερα στον εισαγγελέα. 

Κάτω από την ανάρτηση του Γιώργου Λαμπράκη υπάρχουν σχόλια του στυλ «μπράβο», «καλά τους τα είπες» κτλ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, 16/1 παρά την αποκάλυψη της αλήθειας, δεν υπάρχει η παραμικρή συγγνώμη, η παραμικρή επανόρθωση από τον συντάκτη της, ούτε προς την εφημερίδα και τους συναδέλφους που πρόσβαλε, ούτε φυσικά προς τους πρόσφυγες.




Τα φαινόμενα στην τοπική δημοσιογραφία είναι πλέον πάρα πολλά. Από τους ίδιους, λίγους φέροντες δημόσιο λόγο και από τους πολλούς, πάρα πολλούς, που απλά δεν μιλούν και ανέχονται τους πρώτους και την όλη κατάσταση. Είναι οι ίδιοι πολλοί που μετά «καταδικάζουν» όταν βγαίνουν τα μαχαίρια και τα αλυσοπρίονα στην Πλατεία Ελευθερίας εναντίον των μεταναστών ή απλά ξεχνούν έστω και να καταδικάσουν όταν οργανώνονται «νύχτες Κρυστάλλων» στο Τυμπάκι. 

Και αν αυτά είναι τα πιο «χτυπητά» παραδείγματα υπάρχουν κι άλλα. Όπως των παρουσιαστών που η πρώτη τους έγνοια για το τραγικό τροχαίο στις Μοίρες είναι «πως βρέθηκαν οι δύο αλλοδαποί να οδηγούν αυτοκίνητο που δεν ήταν στην ιδιοκτησία τους». Γιατί ακόμα και στην πρόκληση τροχαίων στην Κρήτη, φαίνεται πως οι ξένοι έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους Ελληνες. Είναι οι ίδιοι που, αν οι εθνικότητες των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο δυστύχημα ήταν ανάποδες, θα μιλούσαν για την… απρόσεκτη μητέρα που μιλούσε στο κινητό. 

* Θα είχε ίσως μια αξία να απαιτήσουμε την άμεση επανόρθωση της προσβολής εις βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών, αλλά μάλλον χαμένα θα πάνε τα λόγια μας... Ας κρίνουν οι αναγνώστες... 


Γράφει: Μάριος Διονέλλης

Πηγη:Εφ.Συν Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.