12.1.21

Ξέρετε τι σημαίνει 6MWE; Ξέρει ο Λοβέρδος και το ακραίο κέντρο




Του Άρη Χατζηστεφάνου

Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν τα γράμματα στην μπλούζα του κυρίου στην φωτογραφία, είναι τα αρχικά των λέξεων 6 Million Wasn’t Enough, δηλαδή τα έξι εκατομμύρια (Εβραίων που βρήκαν φρικτό θάνατο στη γενοκτονία από τους ναζί) δεν ήταν αρκετά.

Στην ίδια παρέα βρισκόταν και ένας ακόμη οπαδός του Τραμπ με μια μπλούζα που έγραφε Camp Auschwitz και στην πλάτη είχε τη λέξη Staff – προσποιούνταν δηλαδή ότι εργάζεται στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς.


Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλώς αρνητές του ολοκαυτώματος και αντισημίτες, από τους πολλούς που έχουμε συνηθίσει στις συγκεντρώσεις του Αμερικανού προέδρου. Δεν προσπαθούν να συγκαλύψουν τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας. Θεωρούν ότι ο Χίτλερ και η γενοκτονία που αυτός διέταξε ήταν ανεπαρκής και πρέπει να συνεχιστεί.

Πώς αντέδρασε το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» της Ελλάδας όταν είδε αυτούς τους ανθρώπους να καταλαμβάνουν το Καπιτώλιο; Η πρώτη τους σκέψη ήταν να τους ταυτίσουν με το κίνημα των αγανακτισμένων, που αναπτύχθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο διαπομπευτής οροθετικών γυναικών, Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που στο παρελθόν υποστήριζε ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι το «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση», και συμπλήρωνε ότι το ναζιστικό μόρφωμα «κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα» και «παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει δημοσκοπικά ποσοστά».




Προσέξτε ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές 1.400 συμπολίτες μας είχαν κάνει like στον πολιτικό του ΠΑΣΟΚ εξισώνοντας τους νοσταλγούς μιας γενοκτονίας με τους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για τα μνημόνια και την πολιτική που εφάρμοσε η ΕΕ στη χώρα μας.

Η λογική αυτή πέρασε σύντομα και σε αρκετά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και δεκάδες δημοσιογράφοι άρχισαν να αναμασούν το επιχείρημα (λίγο πιο προσεκτικά στον τηλεοπτικό αέρα και απερίφραστα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς). Μαζί τους και στρατιές από τρολ της Νέας Δημοκρατίας, κάθε λογής μετακλητοί, σύμβουλοι αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 












Κανένας φυσικά από αυτούς τους εραστές της νομιμότητας δεν πρόσεξε ότι οι φασίστες του Τραμπ ντύνονταν σαν ορισμένους από τους διαδηλωτές στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ή κρατούσαν πανομοιότυπα πλακάτ με αυτά των διαδηλωτών του «Μένουμε Ευρώπη».




Δεν αποτελεί βέβαια επιδίωξη αυτού του κειμένου να αποδείξει ποιος βρίσκεται πολιτικά πλησιέστερα στους φασίστες οπαδούς του Τραμπ. Ούτως η άλλως αυτό τον τίτλο τον έχει κερδίσει παλαιότερα ο βουλευτής της ΝΔ Κωσταντίνος Μπογδάνος, που ενέταξε τον εαυτό του στην μεγάλη πολιτική οικογένεια που περιλαμβάνει και το Alt-Right και η πρώην συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, που στήριξε ανοιχτά τη φασιστική εισβολή.






 Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει να σχολιάσουμε είναι ότι η επιστροφή μιας ακόμη πιο αρρωστημένης εκδοχής της θεωρίας των δυο άκρων, όπου κάθε λαϊκή διεκδίκηση ταυτίζεται με τους φασίστες οπαδούς του Τραμπ, έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα… να νομιμοποιεί τον φασισμό στα μάτια μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. 

Αυτή ήταν η κεντρική γραμμή του λεγόμενου συνταγματικού τόξου στα χρόνια των μνημονίων και είδαμε τα αποτελέσματά της στην εκλογική και δημοσκοπική γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα το ίδιο ακραίο κέντρο αποφασίζει να παίξει ακόμη πιο σκληρά το ίδιο χαρτί. Και το κάνει εν πλήρη γνώση των συνεπειών.


Πηγη:info-war

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.