24.12.20

Εισαγγελέας για επίθεση στο Συνεργείο: Ηθικός αυτουργός ο Γ. Λαγός, συνεργοί Ν. Μίχος και Μ. Μπαρέκας

 Την καταδίκη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ως ηθικού αυτουργού της επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10.07.2013 πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, Μαρία Σπυροπούλου.

Παρουσία του Νίκου Μίχου, που απολογήθηκε λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην βουλευτή ως συνεργού στην επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπεύθυνος του κοινωνικού χώρου Παναγιώτης Δριμυλής. Το ίδιο πρότεινε και για τον τότε γραμματέα της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Μάκη Μπαρέκα.

Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων Γ. Σταμπέλου, Χρ. Γαλανάκη και Δ. Αγιοβλασίτη επειδή, όπως υποστήριξε, αποδείχθηκε ότι συμμετείχαν στη μοτοπορεία αλλά όχι ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Θυμίζουμε ότι η δίκη για την επίθεση στο «Συνεργείο» διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό. Ο Γ. Λαγός έχει καταδικαστεί στη μεγάλη δίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά δεν έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς δεν έχει αρθεί ακόμα η ευρωβουλευτική ασυλία του. Στη φυλακή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται οι Ν. Μίχος, Μ. Μπαρέκας και Γ. Σταμπέλος. 

Η απολογία Ν. Μίχου

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχτηκε απολογούμενος τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία και επανέλαβε ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί του ότι δεν ήταν παρών οφείλονται σε διαφωνία με τον τότε δικηγόρο του που ακολουθούσε τη γραμμή της Χρυσής Αυγής και όχι τη δική του.

«Μου απαγόρευαν να απολογηθώ και να πω την αλήθεια. Μου λέγανε να πω ότι δεν ήμουν εκεί. Το 2017 τα έσπασα μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε, επίσης, για την παρουσία του Γ. Λαγού, επιβεβαιώνοντας τον αρχηγικό του ρόλο: «Τον είδα και χαιρετηθήκαμε. Ήταν στην κεφαλή της πορείας με το βουλευτικό αυτοκίνητο».

* Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης.


Γράφει: Γιώτα Τέσση

Πηγη: ΕφΣυν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.