28.12.20

Για τη φασιστική επίθεση σε ανήλικους πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο

 Το βράδυ του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου, μία ομάδα περίπου 12 φασιστοειδών επιτέθηκε με σιδερολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, χτύπησαν τέσσερα από τα παιδιά ηλικίας 12-15 χρονών, στέλνοντας το ένα από αυτά στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε στο στήθος. Για την επίθεση μάλιστα συνελήφθησαν ένας 38χρονος άντρας και ο 14χρονος γιος τους, καθώς ένα από τα θύματα της επίθεσης τους αναγνώρισε. 

Στο σκηνικό που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, συγκρούστηκαν δύο κόσμοι. Ο ένας ήταν αυτός των ανήλικων παιδιών, που χωρίς γονείς και κηδεμόνες προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία ξένη χώρα και ο άλλος ήταν αυτός ενός πατέρα που διδάσκει τον γιο του όχι απλά να μισεί ό,τι θεωρεί διαφορετικό, αλλά και να εκδηλώνει αυτό το μίσος με μαχαίρια και σιδερολοστούς.

Στη σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων, στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε κατατρεγμένο και ενάντια σε κάθε επικίνδυνη φασιστική επίθεση. Λίγους μήνες μετά το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, γίνεται φανερό πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο του φασισμού, που σε περιόδους κρίσης και ανασφάλειας βρίσκει πάντα «ευήκοα ώτα» και «πρόθυμους» να σπείρουν το δηλητήριό του.  Απέναντι σε κάθε ρατσιστική και φασιστική επίθεση, σε κάθε προσπάθεια κάθε λογής ακροδεξιών να ανασυγκροτηθούν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει συγκροτημένα και μαχητικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.