15.11.20

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη


 

Ανακοίνωση από το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Σάββατο 14 Νοέμβρη, πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια πολιτικής εξόρμησης στην αγορά Καπάνι. Η ένταση της καταστολής την τελευταία περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Μόνο τις τελευταίες 1-2 ημέρες είχαμε:

  • Συλλήψεις για «πρόκληση σε διέγερση» στη Θεσσαλονίκη
  • Εισαγγελική παρέμβαση σε συνδικαλιστές της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) γιατί καλούν σε κινητοποίηση τη 17η Νοέμβρη προβάλλοντας αιτήματα για ενίσχυση της Υγείας
  • Εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ και δεκάδες συλλήψεις στο σωρό, με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές νακαταγγέλλουν καταστροφές, μετά την εκκένωση και τον έλεγχο του Πολυτεχνείου από την αστυνομία
  • Κυνηγητό στα Εξάρχεια, με ελέγχους και εκφοβισμό οποιουδήποτε βρισκόταν έξω
  • Κλήσεις ατόμων σε απολογία επειδή δήλωσαν στο facebook ότι θα συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Καρδίτσα

Μετά το απόλυτο φιάσκο της ΝΔ να διαχειριστεί την πανδημία, όντας η μοναδική υπεύθυνη για την εκτός ελέγχου εξάπλωση του κορονοϊού και την οριακή κατάσταση του ΕΣΥ με τις γεμάτες ΜΕΘ, στρέφεται ενάντια σε αγωνιστές, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την ίδια στιγμή που προχωράει τις αντεργατικές της πολιτικές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση κάθε δίωξης των 5 αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Το μαζικό κίνημα είναι αυτό που θα καθορίσει τους όρους και τον τρόπο της διαμαρτυρίας του.

Συμμετέχουμε στις δράσεις μνήμης και αγώνα στις 17 Νοέμβρη, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.