23.10.20

Μαχητική συγκέντρωση στη δίκη για Ζακ – Πλεύρης και Πορτοσάλτε στο πλευρό των δολοφόνωνΓράφει:Μαρία Ζουμποπούλου – σπουδάστρια μουσικής

Για τις 6 Νοεμβρίου πήρε αναβολή η δική του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh, η οποία ξεκίνησε χτες 21/10 αλλά διακόπηκε με το πρόσχημα των προβλημάτων υγείας ενός δικηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Έξω από το πρωτοδικείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες και άτομα, αντιφασίστες και αντιφασίστριες όπως επίσης αρκετές οργανώσεις της Αριστεράς που παραβρεθήκαμε για να δηλώσουμε πως τα εγκλήματα ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν θα περάσουν, ούτε ο φασισμός και η τρομοκρατία που επιλέγουν να ασκήσουν οι εγκληματίες και όσοι τους στηρίζουν. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ/η Zackie.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο συνήγορος των 4 αστυνομικών που ευθύνονται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης, επικαλέστηκε μέσα στο δικαστήριο την ιδιότητα του ως βουλευτή για να μάθει τις 4 επόμενες δικάσιμους και πρότεινε ακόμα και ημερομηνίες που θα τον βόλευαν πράγμα που θα πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον κατάχρηση εξουσίας. H ίδια η υπεράσπιση των αστυνομικών από τον Θ. Πλεύρη δίνει έντονη πολιτική χροιά στη δίκη δείχνοντας μάλιστα ξεκάθαρα την άποψη της ΝΔ και της ακροδεξιάς για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 


Δεύτερο λιντσάρισμα ενάντια στη Zackie εξαπέλυσε από το Σκάι ο δημοσιογράφος Α. Πορτοσάλτε, ο οποίος είπε τα ακόλουθα:

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη….».

Ο αηδιαστικός Α. Πορτοσάλτε για μια ακόμα φορά διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, αφού έχει αποδειχθεί ότι ο Ζακ ούτε υπό την επήρεια ναρκωτικών ήταν, ούτε αλκοόλ, αλλά ούτε είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει – δεν κρατούσε κανένα όπλο. Με αυτό τον τρόπο ο Πορτοσάλτε τάσσεται έμμεσα αλλά καθαρά στο πλευρό των δολοφόνων παρέχοντάς τους ελαφρυντικά για τη δολοφονία που διέπραξαν. Επιπλέον δεν μπορεί να κρύψει το ρατσισμό του απέναντι στα τοξικοεξαρτημένα άτομα, όταν αποκαλεί ψευδώς τον Ζακ «τοξικοαυτός», διαιωνίζοντας και τα στερεότυπα του τοξικοεξαρτημένου που κλέβει για τη δόση του.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο ακτιβιστής και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από ένα κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλαδστωνος, στην Ομόνοια.

Η Zackie μπήκε στο κοσμηματοπωλείο – πιθανά για να προστατευτεί από κάποιον/οιους που την απειλούσαν. Ο κοσμηματοπώλης όμως την εγκλώβισε στο κατάστημα. Στην προσπάθεια της να απεγκλωβιστεί δέχτηκε επίθεση από τον καταστηματάρχη και ένα ακόμη άτομο που με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα προσπάθησαν να την εμποδίσουν να διαφύγει. Ύστερα κατέφθασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και αυτοί την ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο.


Πηγή:Εφημερίδα Ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.