5.10.20

Σύλλογος Φιλαρμονικής Δήμου Αθήνας: Δεν είναι αθώοι! Οι ναζί στη φυλακή! Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων, με την οποία καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση για την ανακοίνωση του αποτελέσματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 9/9/2020, αποφάσισε  τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στη συγκέντρωση  που θα γίνει την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 11:00 π.μ. στο Εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως και Λεωφόρος Αλεξάνδρας) μέρα ανακοίνωσης της απόφασης  για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Την ίδια μέρα έχει προκηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ (11:00 π.μ.  έως λήξη ωραρίου) για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση.

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του συνδικαλιστικού  κινήματος. Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφθηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή ξεπετάχτηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής  κρίσης, είναι γέννημα θρέμμα του σημερινού σάπιου συστήματος, καθημερινά αποδεικνύει ότι κύριος αντίπαλος της είναι το οργανωμένο εργατικό κίνημα, σύμμαχοι της και χρηματοδότες της είναι η εργοδοσία, δηλαδή οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της «ανωτερότητας της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού,  καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Είναι φορέας του χυδαίου αντικομουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Δεν ξεχνάμε ότι η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με αυτό το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη Χ.Α. οριστικά και αμετάκλητα.

«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
μα όχι και το μίσος του για μένα.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δε θα πεθάνει μόνος
τσάκισέ τον!»

Όλοι στη συγκέντρωση, Τετάρτη 7 Οκτώβρη 11:00 π.μ.

Απαιτούμε οι Ναζί  Στην  Φυλακή!

Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.