25.9.20

Καρδίτσα: Πρόσφυγες και ντόπιοι μαζί απέναντι στην καταστροφήΗ Καρδίτσα ήταν μία από τις πόλεις της Ελλάδας που δοκιμάστηκε έντονα από το πέρασμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας τις προηγούμενες ημέρες, που άφησε πίσω της, τεράστιες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες ανθρώπων.

Οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στην πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους κατοίκους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ανταπέδωσαν τη βοήθεια που τους παρείχαν, όταν εκείνοι το χρειάζονταν. Το κοινοτικό κέντρο «Σταυροδρόμι» στην πόλη της Καρδίτσας, που χρησιμοποιείται και ως τόπος συνάντησης και μαθημάτων για τις προσφυγικές κοινότητες στην πόλη της Καρδίτσας, υπέστη και αυτό μεγάλη ζημιά από την πρόσφατη πλημμύρα.

Μια ομάδα προσφύγων και αιτούντων άσυλο, μαζί με προσωπικό της Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ ΑΕ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην πόλη, και της Ύπατης Αρμοστείας, ανέλαβαν δράση βοηθώντας στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χώρου.
«Ήταν μια πολύ συναισθηματική και ανιδιοτελής πρωτοβουλία από τις κοινότητες. Παράλληλα, μια άλλη ομάδα προσφύγων βοηθούσε κατοίκους που είχαν επίσης πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Ο ρόλος δομών, όπως το ‘Σταυροδρόμι’, είναι πολύ σημαντικός για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε οι πρόσφυγες να ενεργοποιούνται και να μπορούν να ζουν με αυτάρκεια ως κάτοικοι της πόλης», ανάφερε ο συνάδελφος της Ύπατης Αρμοστείας από την κεντρική Ελλάδα, που συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή.

Μπορεί να μην έβρισκαν ανταπόκριση από την Πολιτεία, ωστόσο οι κάτοικοι της Καρδίτσας, όπως αναφέρουν σε σχόλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν στο πλευρό τους, τον Αζίζ και τον Μουσταφά, γείτονες και φίλοι τους, που έσπευσαν να βγάλουν τη λάσπη από τα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, την ώρα που η Φεριντέ προσέφερε φαγητό στους ντόπιους. Άλλωστε, μόνο όποιος έχει χάσει τα πάντα, καταλαβαίνει τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι…

Άλλωστε, μόνο όποιος έχει χάσει τα πάντα, καταλαβαίνει τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.