10.9.20

Πού θα βρουν στέγη οι χιλιάδες πρόσφυγες της Μόριας;




Στάχτη και αποκαΐδια αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στο ΚΥΤ της Μόριας. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής με την Πολιτεία να καλείται να δώσει λύση στο θέμα της στέγασης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στον δρόμο.

Ο Γιώργος Ντίνος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο μέτωπο όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί ανέφερε «stonisi.gr» ότι έχει καεί σχεδόν όλο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ενδεχομένως να έχει σωθεί μέρος της δομής υγείας που δημιουργήθηκε πρόσφατα με τη συνδρομή της ολλανδικής κυβέρνησης.



 

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.



Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός καθώς θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για την στέγαση των ανθρώπων ωστόσο, μέχρι και αυτήν την ώρα, η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί είναι να σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις από την Αθήνα στη Λέσβο. Έτσι, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος.


Πηγη:ΕΦ.ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.