6.7.20

Διαφήμιση H&M: «Ελληνικό» μίσος για ένα μαύρο παιδί

Γράφει: Γεωργία Σκουλέλη
Παρακάτω παραθέτουμε την φωτογραφία που δημοσίευσε η πολυεθνική εταιρεία ρούχων H&M στο Twitter για να προωθήσει την παιδική της κολεξιόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια, επειδή το παιδάκι στην φωτογραφία είναι μαύρο.Φαντάσου να μισείς ένα παιδάκι

Μπορεί πολλές χώρες να έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το κίνημα «Black Lives Matter», στην Ελλάδα ωστόσο για κάποιους πέρασε χωρίς να τους «αγγίξει».
Βλέπουμε το μίσος που υπάρχει για ένα χαμογελαστό μαύρο παιδάκι και πόσο πολύ προσβλήθηκαν μερικοί επειδή δεν ταιριάζει το χρώμα δέρματος του εικονιζόμενου παιδιού με το λευκό δέρμα που έχουν τα παιδιά στην Ελλάδα – σύμφωνα με τα σχόλια. Καθώς όταν μιλάμε για έγχρωμους ανθρώπους, θα πρέπει να απευθυνόμαστε μόνο στην Αφρική και την Αμερική.
Όταν ξεσπούν τέτοιες αντιδράσεις για μία φωτογραφία, γίνεται φανερό ότι ο αγώνας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, με ισότητα, όπου το αν είσαι μαύρος ή λευκός δεν θα έχει καμία σημασία, είναι μακρύς και απαιτεί πολλές ακόμα μάχες. Είναι όμως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές και σε όλα εκείνα τα παιδιά που βιώνουν τον ρατσισμό από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.