1.7.20

Οριστικά ένοχος ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό του παραλήρημαΓράφει: Κατερίνα Κλείτσα
Σήμερα (Τρίτη 30 Ιουνίου) ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τον πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος καταδικάστηκε για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος!


Συγκεκριμένα, ο Αμβρόσιος το Δεκέμβρη του 2015 είχε γράψει στη προσωπική του ιστοσελίδα σχετικά με τους ομοφυλόφιλους:

«Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια. Φτύστε τους!»

με 9 ΛΟΑΤ+* άτομα να προχωρούν σε μήνυση εναντίον του.

Στην πρώτη δίκη που πραγματοποιήθηκε, ο Αμβρόσιος με την περισσή «χριστιανική αγάπη» που τον διακρίνει, είχε δηλώσει κατά την απολογία του και αναφερόμενος σε μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν ομοφυλόφιλο ντυμένο παπά: 

«Αν είχα όπλο και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»

Ενώ όταν ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, που βρέθηκε σαν μάρτυρας της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, είπε:

«Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ»

Η απάντηση που έδωσε ο Αμβρόσιος ήταν ανατριχιαστική:
«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο»

Και παρόλα αυτά, αυτός ο «Άγιος Πατέρας», πρωτόδικα αθωώθηκε!
Στη συνέχεια, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών άσκησαν έφεση στην αθωωτική απόφαση και ο Αμβρόσιος οδηγήθηκε εκ νέου στις δικαστικές αίθουσες και τελικά καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή. Πριν την καταδικαστική απόφαση βέβαια, είχε προλάβει και πάλι να ρίξει το δηλητήριό του, λέγοντας: 
«Οι ομοφυλόφιλοι είναι απόβλητοι. Εννοώ όλοι, όχι συγκεκριμένα πρόσωπα, ο Γιάννης, ο Χρήστος…»

Και παρόλα αυτά, είχε το θράσος να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης, γιατί, εντάξει, το να προτρέπεις το ποίμνιό σου να φτύσει ομοφυλόφιλους, το να δηλώνεις πως αν είχες όπλο θα το χρησιμοποιούσες εναντίον ομοφυλόφιλων και το να αποκαλείς τους ομοφυλόφιλους απόβλητους, δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία!
Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν είναι σπάνιο κάποιος εκπρόσωπος της εκκλησίας να σπέρνει το μίσος κατά των ΛΟΑΤ ατόμων και να τη γλιτώνει. Έχουμε δει εκκλησία να ζητάει υπεύθυνη δήλωση από «υποψήφιους/ες» νονούς/νονές πως δεν είναι ομοφυλόφιλοι, τον Άνθιμο να δηλώνει:
«Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο, σε 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον!»

Και πολλές άλλες μαύρες και σκοταδιστικές απόψεις παπάδων. Οπότε, ο Αμβρόσιος δικαιολογημένα ένιωσε αδικημένος που καταδικάστηκε και απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο!

Έτσι, η οριστική και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Άρειου Πάγου είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί στέλνει -επιτέλους- το μήνυμα πως οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν είναι στο απυρόβλητο, δεν μπορούν να κακοποιούν λεκτικά τα ΛΟΑΤ+ άτομα ή οποιαδήποτε άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα χωρίς να έχουν συνέπειες!

Και παράλληλα, αποτελεί μία «ευχάριστη έκπληξη», αφού το σύστημα δικαιοσύνης που τόσες φορές έχει αδικήσει με τις αποφάσεις του, σήμερα πήρε μία απόφαση ενάντια στην ομοφοβία και το μίσος! Αποτελεί επίσης μία πολύ σημαντική επιτυχία που ξεκινάει από τα 9 ΛΟΑΤ+ άτομα που κατέθεσαν αρχικά μήνυση κατά του Αμβρόσιου, αλλά επεκτείνεται και σε όλα τα ΛΟΑΤ+ άτομα και φτάνει τελικά σε όλους/ες όσοι/ες παλεύουν για μία πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς ρατσισμό, μίσος και διακρίσεις, μία κοινωνία που όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι της εκκλησίας τη φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.