14.7.20

15 Ιουλίου Ούτε να το σκέφτονται. Αντιρατσιστικη/Αντιφασιστικη ΣυγκέντρωσηΣυγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες;
Ούτε να το σκέφτονται.

Μετά την άγρια καταστολή από την αστυνομία των προσφυγικών οικογενειών που βρήκαν προσωρινό κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας, αφού η κυβέρνηση δεν μεριμνά, όπως θα όφειλε για την εγκατασταση τους σε διαμερίσματα και για την αξιοπρεπή τους διαβίωση και αφού η Δημοτική Αρχή του Μπακογιάννη σε μια επίδειξη ρατσισμού, αναλγησιας και ακραίου αυταρχισμού ξηλωσε τα παγκάκια από την πλατεία ώστε να μην μπορούν οι πρόσφυγες να ξαποστάσουν, σειρά έχουν οι φασίστες.

Επιτροπές κατοίκων, όπως αυτοαποκαλούνται, από τον Αγ. Παντελεήμονα, την Βικτώρια και το Πεδίο του Άρεως καλούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε αντιπροσφυγικη συγκεντρώση. Πρόκειται για μια απόπειρα επανασύστασης των περιβόητων επιτροπων, που για χρόνια απειλούσαν γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, αποτελώντας ορμητήρια Ακροδεξιων και βεβαίως των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ποιος δεν θυμάται την Χρυσαυγιτισσα Θέμιδα Σκορδέλη και την δολοφονική της δράση μέσα από την επιτροπή κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, μια επιτροπη, που προσπάθησε για χρόνια να επιβάλλει ένα καθεστώς τρόμου στην γειτονιά για όποιον δεν είναι Έλληνας αλλά και για κάθε πολίτη, που προσπαθούσε να τους αντισταθεί.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή σε αυτές τις σκοτεινές μέρες με τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και τον φόβο να κυριαρχεί. Το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, που με μεγάλους αγώνες κέρδισαν πίσω τις γειτονιές μας από τους φασίστες,θα εμποδίσουν την επανασύσταση αυτών των επιτροπών και δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επανεμφάνιση τους στους δρόμους και τις πλατείες μας.

Φτάνει να διαβάσει κανείς τα σχόλια, που συνοδεύουν το κάλεσμα των φασιστοεπιτροπων. Μίσος αδιαπέραστο για τον άνθρωπο, που έχει ανάγκη, ρατσιστικό μένος απέναντι σε μικρά παιδιά. Θα τους αποτρέψουμε με κάθε τρόπο.
Όλοι και όλες εμείς που θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες σε μια κοινωνία ανοιχτή, που σέβεται το διαφορετικό και δεν κατηγοριοποιεί τους ανθρωπους με βάση το χρώμα ή την καταγωγή τους, υψώνουμε τείχος στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Για τους φασίστες οι πρόσφυγες και οι προσφυγισσες είναι άνθρωποι, που δεν αξίζουν ούτε να ζουν.
Για εμάς, για τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης, καμιά ζωή δεν είναι ανάξια να βιωθεί..
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά. Διαδηλώνουμε για τους πρόσφυγες.

Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 17:00 μμ στην πλ. Βικτώριας

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας- Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.