22.6.20

Ο Φαν Ντάικ κατηγορεί ολλανδικό κανάλι για ρατσισμό και σταματά τις δηλώσεις (pic)



Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική Ολλανδίας ετοιμάζονται να μποϊκοτάρουν τηλεοπτικό κανάλι, μετά τα ρατσιστικά σχόλια για το BlackLivesMatter από τη διασημότερη ποδοσφαιρική εκπομπή της χώρας.



Συλλογική δράση κατά ολλανδικής εκπομπής που διακωμώδησε το #BlackLivesMatter παίρνουν οι διεθνείς των Οράνιε, με μπροστάρη τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.
Ο αμυντικός της Λίβερπουλ ανέβασε στο twiter πριν από λίγες μέρες μήνυμα με το οποίο καταδίκασε τα ρατσιστικά σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή «Veronica Morning», την πιο διάσημη ποδοσφαιρική  εκπομπή της χώρας με παρουσιαστή τον πρώην παίκτη, Γιόχαν Ντέρκσεν. Παρά το γεγονός ότι εκείνος απάντησε πως ήταν απλά σάτιρα και δεν συνιστούν ρατσισμό, ο Φαν Ντάικ αποφάσισε να συσπειρώσει και τους υπόλοιπους διεθνείς και να μποϊκοτάρουν το κανάλι, σταματώντας από δω και στο εξής άπαντες να κάνουν δηλώσεις στις εκπομπές τους.
Αναλυτικά το μήνυμα του Ολλανδού:
«Είναι αυτό αθώο χιούμορ; Είναι αυτός ο αστεϊσμός που γίνεται σε κάθε ποδοσφαιρικό μπαρ; Είναι απλά μια άποψη; Είναι αυτό που λέμε ότι ξεπερνάς τα όρια; Και θα το αφήσουμε να περάσει έτσι; Όχι. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Όχι για πρώτη φορά. Όχι για δεύτερη φορά. Συνέχεια και συνέχεια. Αρκετά πια!»




Πηγή:https://www.gazzetta.gr/football/premier-league/article/1486932/o-fan-ntaik-katigorei-ollandiko-kanali-gia-ratsismo-kai-stamata-tis-diloseis-pic?fbclid=IwAR2jO_-vdn5Vljn1y8dE1w1wPB56N9JcR9DVzPqv3cxfIREnvrEIa3IY4xQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.