25.6.20

Η Αρεζού από το Αφγανιστάν αρίστευσε κι ευχαριστεί το σχολείο της



Έμαθε να γράφει και να μιλά ελληνικά πολύ καλά σε ένα σχολικό έτος

Η αγάπη της για το σχολείο δεν περιγράφεται, αλλά την ώθηση για να παρακολουθεί και να διαβάζει την έδωσε η μητέρα της, Μάριαμ.
Η Αρεζού από το Αφγανιστάν που σήμερα είναι 11 χρόνων ολοκληρώνει την Στ’ τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και ευχαριστεί με όλη της την καρδιά το σχολείο που τη στήριξε με ένα δικό της γράμμα.
Μετά πολλών εμποδίων κατάφερε να εγγραφεί στο δημόσιο σχολείο. Έφτασε με τους γονείς της και τη μικρή της αδερφή στη Λέσβο τον Ιανουάριο του 2019 και έμεινε για πολλούς μήνες στο ΚΥΤ Μόριας. Η μαμά της η Μάριαμ λέει στο «Ν» για την κ. Ειρήνη τη δασκάλα της Αρεζού που τη βοήθησε πολύ.
«Μας εκτιμούσε πολύ το σχολείο και μας έπαιρναν τηλέφωνο να μας πουν ότι η Αρεζού είναι καταπληκτική μαθήτρια, η καλύτερη ανάμεσα στους συμμαθητές της, πρόσφυγες». Ακόμα και μέσα στην καραντίνα η Αρεζού συνέχιζε να γράφει, να διαβάζει και να κάνει εργασίες για το σχολείο.
Επίσης όταν «αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από διαμέρισμα», τόνισε η μαμά της Αρεζού, η ίδια πήγε και νοίκιασε σπίτι στη Μυτιλήνη για να μη χάσει η κόρη της το τέλος της σχολικής χρονιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.