5.6.20

Διαδικτυακό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Βερολίνο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το αντιρατσιστικό φεστιβάλ «Offenes Neukölln Festival» στο Βερολίνο. Φέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, οι διοργανωτές αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο διαδίκτυο, με τις εκδηλώσεις να μεταδίδονται ζωντανά.Στα πλαίσια του φεστιβάλ, την Κυριακή 7 Ιουνίου διοργανώνεται συναυλία με τίτλο «Τραγούδια των Αποδημητικών Πουλιών» (https://www.facebook.com/events/273515027168080/) με τραγούδια και μουσικές παραδόσεις από τα Βαλκάνια, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Στη συναυλία συμμετέχουν σχήματα με ανθρώπους που προέρχονται από τις αντίστοιχες χώρες και θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως η μουσική μπορεί να αποτελέσει μία από τις γέφυρες που ενώνουν διαφορετικούς κόσμους και πατρίδες.


Το φετινό φεστιβάλ διοργανώνεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με την αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή να βρίσκεται στο απόγειο της στις ΗΠΑ, την Παλαιστίνη, τη Βραζιλία και αλλού, με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους κράτησης προσφύγων στην Ελλάδα και την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται παράλληλα με την πανδημία, που αποκαλύπτει τις τεράστιες ανισότητες σε πρόσβαση υγειονομικής περίθαλψης και οικονομικής ανασφάλειας διεθνώς. Την ίδια ώρα, σε μία σειρά από χώρες της Ευρώπης βλέπουμε την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων, την αύξηση φασιστικών επιθέσεων αλλά και αντιμεταναστευτικών νόμων.


Για όλους αυτούς τους λόγους, τα τρία μουσικά σχήματα Perperúna, Gurgulitza και Farmagia συμμετέχουν στο φεστιβάλ και ενισχύουν τις αντιρατσιστικές φωνές και μας καλούν όλους/ες να παρακολουθήσουμε τη συναυλία την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).
Περισσότερες πληροφορίες στο event στο facebook: https://www.facebook.com/events/273515027168080/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.