18.6.20

Σκηνικό ρατσιστικής βίας στο λιμάνι της Πάτρας – Υπόλογη η διοίκηση του ΟΛΠΑ (audio)


Εικόνες οι οποίες παραπέμπουν σχεδόν καθημερινά σε ρατσιστική βία, καταγράφονται σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν στο patrastimes.gr  εκπρόσωποι της Κίνησης Υπεράσπισης των Προσφύγων, μέσα στο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Κίνηση, καθημερινά πρόσφυγες ξυλοκοπούνται από άνδρες ασφαλείας εταιρείας που έχει προσληφθεί από την Διοίκηση του ΟΛΠΑ για την φύλαξη του λιμανιού.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κίνησης Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα» (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ν.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) αποκάλυψε, πως τα χτυπήματα στο κεφάλι, τα σπασίματα άκρων όσων ακινητοποιούνται ή εντοπίζονται εντός του λιμανιού, είναι στην ημερήσια διάταξη.  Να σημειωθεί ότι αυτά γίνονται αφού ήδη έχει ακινητοποιηθεί ο πρόσφυγας που προσπάθησε να επιβιβαστεί σε κάποιο φορτηγό.
Η διοίκηση του ΟΛΠΑ καλείται πλέον να δώσει αμέσως εξηγήσεις καθώς έχει ενημερωθεί για ότι συντελείται επί των ημερών της , τα οποία παραπέμπουν σε εικόνες ρατσιστικής βίας που καταγράφονται στην Αμερική. Μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων δήλωσαν στο patrastimes.gr πως η εικόνα μέσα στο λιμάνι, δημιουργεί την αίσθηση, πως η διοίκηση του ΟΛΠΑ έχει δώσει λευκή επιταγή στους υπαλλήλους της εταιρείας  security να επιβάλουν το ….νόμο και την τάξη.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο patrastimes.gr εκπρόσωποι της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων, ανάλογες  πρακτικές ακολουθούνται και στην παραλιακή της Ακτής Δυμαίων, εκεί που η φύλαξη είναι υπόθεση της ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν καταγγελίες για χτυπήματα  και εσκεμμένα σπασίματα κινητών.

Πηγη: http://patrastimes.gr/πολιτική/σκηνικό-ρατσιστικής-βίας-στο-λιμάνι-τ/?fbclid=IwAR0-u-Dii23Y_Vpmxkr0ShcuhnxsuCBCLAun-qGiw4Fx4gOyX8zo0FkyB6I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.