21.4.20

Ανακοίνωση Καμπάνιας "Δεν Είναι Αθώοι" Για τα Πέντε ΧρόνιαΣήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Από την μέρα που 69 στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης μαζί με 18 βουλευτές της, δηλαδή τα τάγματα εφόδου και η ηγεσία τους, άκουσαν για πρώτη φορά τα ονόματά τους στη λίστα των κατηγορουμένων. 

Από τότε έχουν εμφανιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου περισσότεροι από 150 μάρτυρες κατηγορίας, θύματα, συγγενείς τους, αυτόπτες μάρτυρες, δημοσιογράφοι φωτορεπόρτερ για να καταθέσουν εναντίον τους.

Λίγο πριν την αρχή αυτής της δύσκολης περιόδου για όλη τη χώρα με την έξαρση της πανδημίας, στην αίθουσα του δικαστηρίου είχαν αρχίσει οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Τον Δεκέμβριο σε μια εκτός τόπου και χρόνου αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά. Του καθ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Με επιχειρήματα που δεν δικαιολογούνται από το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του το δικαστήριο προσπάθησε να «βγάλει λάδι» όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. 
Εμείς όμως ήμασταν εκεί. Στην αίθουσα του δικαστηρίου επί πέντε χρόνια.
Ήμασταν στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Και ζήσαμε στο πετσί μας τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Και ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. 
Η καμπάνια μας για τη συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.