12.4.20

Σέρρες: Εκφοβιστική επίθεση σε Κοινοτάρχη επειδή έδωσε δώρα σε πρόσφυγες




Εκφοβιστική φασιστική επίθεση στον πρόεδρο της κοινότητας Κερκίνης γιατί παρέδωσε δώρα στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κλειδί.





Εκφοβιστική επίθεση από φασίστες δέχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρόεδρος της κοινότητας Κερκίνης του δήμου Σιντικής Σερρών, Θεόδωρος Καρατζίκος.

Η επίθεση σημειώθηκε στο διάστημα 1 με 5 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον κήπο του σπιτιού του και με σπρέι σχημάτισαν πάνω στο αυτοκίνητό του τον φασιστικό «στόχο».


Αιτία της επίθεσης φαίνεται πως στάθηκε η επίσκεψη, λίγες ώρες νωρίτερα, του κ. Καρατζίκου, μαζί με με τον πρόεδρο της κοινότητας Προμαχώνα, Λεωνίδα Σπύρου, στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κλειδί του δήμου Σιντικής, προκειμένου να προσφέρουν δώρα.

«Θα μπορούσα να σιωπήσω, αλλά το κατήγγειλα στις αστυνομικές αρχές –οι οποίες πήραν το αυτοκίνητο για έλεγχο αποτυπωμάτων και στοιχείων– για να δείξω σε αυτούς τους «παλικαράδες» ότι δεν φοβάμαι», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Καρατζίκος, τονίζοντας ότι «είμαστε ένα χωριό 100 άνθρωποι, μάλλον ήταν από άλλη περιοχή, εξάλλου όλοι εδώ είναι στο πλευρό μου και μάλιστα μετά το επεισόδιο οι προσφορές για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Κλειδί είναι περισσότερες, οπότε θα ξαναπάμε».

Αναφερόμενος στις στιγμές της επίσκεψης στο Κλειδί, λέει ότι «όλοι όσοι ήταν εκεί μας καλοδέχθηκαν. Το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και των άλλων ομάδων μάς καλωσόρισαν ζεστά εμένα και τον κ. Σπύρου. Αλλά αυτό που έγινε με τα παιδιά ήταν το κάτι άλλο. Γιατί σκεφτήκαμε –αφού φαγητό τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί έχουν– να πάμε παιχνίδια, ρούχα και γλυκά για παιδιά. Ηταν τρελή η χαρά τους για ένα αρκουδάκι, μία κούκλα, ένα φακελάκι γαριδάκια, ένα κρουασάν, να βλέπατε μόνο τα πρόσωπά τους, αυτό μόνο, να βλέπατε αυτά τα προσωπάκια, δεν έχω λόγια να το περιγράψω αυτό που έγινε…».

Η δημοτική αρχή του τόπου δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε καμιά ανακοίνωση καταδίκης για το περιστατικό.

Πηγη:https://www.voria.gr/article/serresekfovistiki-epithesi-se-kinotarchi-giati-edose-dora-se-prosfiges


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.