3.4.20

Καταγγελία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε άστεγο γιατί δεν έμεινε σπίτιΠαράβαση σε έναν άστεγο άνδρα, για την παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης, λόγω του κορωνοϊού, βεβαίωσαν άνδρες της αστυνομίας στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο άνδρας βρέθηκε από τους αστυνομικούς «να παραμένει σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και άλλου», όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η παράβαση, φωτογραφία της οποίας έχει κάνει το γύρο των social media.

Για το λόγο αυτό, στον άνδρα, βεβαιώθηκε η εν λόγω παράβαση, καθώς και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ασκήθηκε ένσταση και η συγκεκριμένη παράβαση – όπως και το πρόστιμο των 150 ευρώ – ακυρώθηκε. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναζητείται κάποιο ασφαλές κατάλυμα, προκειμένου να διαμείνει ο άνδρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας, τον προηγούμενο καιρό διέμενε σε σπίτια φίλων του, ωστόσο, πλέον βρέθηκε χωρίς στέγη.
Πηγή: neakriti.gr
Σημείωση (αναδημοσίευση από efsyn.gr):
Τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες ότι η είδηση είναι κατασκευασμένη ή ότι ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι άστεγος, αλλά «άτομο με γνωστή παραβατική συμπεριφορά». Όπως αναφέρουν πηγές της «Εφ.Συν.» από το Ρέθυμνο, το πρόστιμο όντως έχει επιβληθεί και η εικόνα της κλήσης με την ένδειξη «άστεγος» είναι πραγματική. Σε νεότερη ενημέρωση από το Ρέθυμνο, αναφέρεται πως ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, είναι τοξικοεξαρτημένος και πράγματι δε διαθέτει μόνιμο τόπο κατοικίας, αλλά διαμένει σε διάφορα σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα στην πόλη. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος του ΡεθύμνουΓιώργος Μαρινάκης, αφενός επιβεβαιώνει την επιβολή του προστίμου, αλλά και τη διαγραφή του, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. «Έκανα και εγώ παρέμβαση στην Τροχαία Ρεθύμνου για να σβηστεί το πρόστιμο, αλλά όπως με ενημέρωσα,ν το είχαν ήδη σβήσει», λέει στην «Εφ.Συν.». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και από άλλες συλλογικότητες και φορείς, ώστε να βρεθεί μόνιμο κατάλυμα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.  Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ουσία της υπόθεσης ότι δηλαδή οι ευάλωτες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων (είτε άστεγος, είτε τοξικοεξαρτημένος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή και τα δύο), παραμένει και δημιουργεί προβληματισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.