4.3.20

Η φιλολογία περί του "δεν χωράμε άλλους" είναι εντελώς αστεία





Δεν μου αρέσει να μιλάω με όρους αριθμών και με λογικές διαχείρισης για τη προσφυγιά. 
Ειδικά, αυτές τις στιγμές που η σκατίλα ξεχύνεται αδιάκοπη και η κτηνώδης βία προς τους αδύναμους κυριαρχεί ως αξία και λύση για την «προστασία του έθνους», το ζήτημα είναι πάνω από όλα ζήτημα συνείδησης. Σε τι κοινωνία θέλουμε να ζούμε, το δίλημμα είναι ή με τους κανίβαλους ή με τους ανθρώπους. 


Παρολ αυτά, είναι πάντα σημαντικό να αποδομούμε την προπαγάνδα του αντιπάλου.

Ένα από τα πιο διαχρονικά ψέματα του ελληνικού κράτους είναι πως στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί «όλοι οι πρόσφυγες του πλανήτη» (το επανέλαβε χτες και ο Τσίπρας).
Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι οι συμφωνίες με την ΕΕ, Δουβλίνο και η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, έχουν όντως μετατρέψει τα νησιά σε ζώνες φυλάκισης αθώων ανθρώπων.

Θέλω να εστιάσω σε κάτι άλλο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα είναι 10ή στην Ευρώπη, τόσο στον συνολικό αριθμό προσφύγων, όσο και στο ποσοστό των προσφύγων σε σχέση με τον πληθυσμό της: ποσοστό μόλις 0.78%!
Είναι μάλιστα πίσω από φτωχότερες χώρες, όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Μάλτα κτλ.

Σε αυτό, αν συνυπολογίσεις πως η Ελλάδα παρουσιάζει μία από τις μικρότερες πυκνότητες πληθυσμού στην Ευρώπη με μόλις 81,97 κατ./km2 (μετά τις σκανδιναβικές χώρες που βρίσκονται όμως κοντά ή μέσα στον αρκτικό κύκλο), η χώρα κατατάσσεται ακόμα πιο κάτω, στη 12 θέση, σε μετανάστες ανά πληθυσμό / τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Με εξέταση των πραγματικών δεδομένων και αριθμών, η φιλολογία περί του «δεν χωράμε άλλους» είναι εντελώς αστεία.


Από τον τοίχο του Iassonas Apostolopoulos στο facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.