28.3.20

ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕκ μέρους της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι!» αισθανόμαστε την ανάγκη για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μαζικά στην υποστήριξη και την διάδοση της καμπάνιας.

Μέσα σε πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η ανταπόκριση στην καμπάνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες του αντιφασιστικού κινήματος.
Μερικά ενδεικτικά στοιχεία:
Στόμα με στόμα και εν μέσω προσφυγικής κρίσης και πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού 940 άτομα υπόγραψαν αποτελώντας τον αρχικό κορμό της εκστρατείας. Ανάμεσά τους πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίων, αθλητές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, συνδικαλιστικά στελέχη από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα που έδωσαν το παρόν προκειμένου ο στόχος της καταδίκης και των 68 κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει πραγματικότητα.
Τις πρώτες 5 ημέρες της δημοσιοποίησης του κειμένου των υπογραφών και εν μέσω των πρώτων νεκρών του κορωνοϊού στην χώρα μας συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.500 υπογραφές, 5.150 like στην σελίδα μας στο facebook και το κυριότερο πάρα πολλά ενθαρρυντικά σχόλια και δηλώσεις συμμετοχής.
Η εκστρατεία μας είχε και διεθνή αντίκτυπο. Ανάμεσα στις υπογραφές μπορεί κάποιος να δει αυτές γνωστών ακαδημαϊκών ή στελεχών κοινωνικών κινημάτων από Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Μεξικό, Γερμανία κοκ.
Προφανώς η επιδημία και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία επιβάλλουν αλλαγή πλάνων και σχεδίων. Η έμφασή πολλών από εμάς ήδη έχει στραφεί σε κινήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα με άξονα τις συνέπειες του κορωνοϊού(Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη και Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη).
Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί. Και σας καλούμε να συνεχίσετε να διαδίδετε την εκστρατεία και την ανάγκη υπογραφών ακόμα πιο δυνατά σε φιλικό σας περίγυρο. Η σελίδα μας στο facebook και σύντομα το blog μας θα παρέχουν κάθε πληροφορία και μεταφράσεις του κειμένου υπογραφών σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρώσικα, γερμανικά.
Τα υπόλοιπα σχέδια μας – που δεν είναι και λίγα – θα ξεδιπλωθούν αμέσως μετά την λήξη της επιδημίας.
Για όλα θα ενημερώνεστε τακτικά στην σελίδα μας στο facebook
Ας φροντίσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε γρήγορα και με υγεία την περιπέτεια που ζούμε. Και μετά όλοι μαζί να φροντίσουμε να μπει μια και καλή τέλος στον πιο διαχρονικό, φονικό και επικίνδυνο ιό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα: τον ιό του φασισμού.
Αθήνα 27-3-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.