29.3.20

Ετοιμάζουν βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων στα Σφαγεία Ρόδου

Βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών στη Ρόδο στην περιοχή των Σφαγείων φαίνεται ότι σχεδιάζουν ρατσιστικές ομάδες εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί, εκμεταλλευόμενες τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και την κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για να φέρουν σε πέρας τα βίαια ρατσιστικά τους σχέδια.

Στην καταγγελία των σχεδίων αυτών προχώρησαν οι Ομάδες Αλληλεγγύης στα Νησιά της Δωδεκανήσου, με ανακοίνωσή στην οποία καλούν τις τοπικές αρχές να παρέμβουν για να σταματήσουν τα χειρότερα.


«Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι φασίστες, χωρίς κανένα δισταγμό, μιλούν ακόμη και για πλαστικές και μολυβένιες σφαίρες, εκτοξεύουν απειλές, καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας κι ετοιμάζουν επίθεση», αναφέρει η καταγγελία των Ομάδων Αλληλεγγύης.


Όπως είναι εμφανές σε αναρτήσεις και σχόλια που δημοσιοποιεί η «Εφ.Συν.» (τα πλήρη διαδικτυακά ονόματα βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), γίνεται έκκληση για μαζική παρουσία και χρήση σφαιρών πλαστικών και μολυβένιων, και καλλιεργείται κλίμα πογκρόμ υπό το πρόσχημα υποτιθέμενης αντεπίθεσης.

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται επαναδραστηριοποίηση ρατσιστικών ομάδων εφόδου στο νησί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τρίτη, 17 Μαρτίου, Παλαιστίνιος που διαμένει στα Σφαγεία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, την ώρα που πήγαινε σε περίπτερο.

Η εξέτασή του την επομένη στο νοσοκομείο έδειξε ελαφρά τραύματα. Ύστερα από καταγγελία του, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου προχώρησε στην προσαγωγή και εξέταση δέκα ατόμων και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων κατοίκων του νησιού, ηλικίας 21, 22, 29 και 33, για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα. Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτόφωρου αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ακολουθεί η καταγγελία των Ομάδων Αλληλεγγύης:

ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 020
Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, την ώρα που ο φόβος για πιθανή ανεξέλεγκτη διασπορά και η κοινωνική ευθύνη κρατούν τον κόσμο της αλληλεγγύης ανίκανο να αντιδράσει, οι φασίστες ετοιμάζουν ψυχολογία πογκρόμ στα Σφαγεία της Ρόδου, κατά των λίγων προσφύγων που στεγάζονται εκεί.
Οι πρόσφυγες, παντού όπως και στη Ρόδο, στοιβαγμένοι σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς στοιχειώδη μέσα υγιεινής, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πανδημία και θρασύδειλους τραμπούκους.
Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι φασίστες, χωρίς κανένα δισταγμό, μιλούν ακόμη και για πλαστικές και μολυβένιες σφαίρες, εκτοξεύουν απειλές, καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας κι ετοιμάζουν επίθεση.
Καταγγέλλουμε :
1. Τους γράφοντες και όσους συνεπικουρούν για προετοιμασία φασιστικού πογκρόμ.
2. Την ανευθυνότητά των ανεγκέφαλων φασιστών, προκειμένου να εκτονώσουν το ρατσιστικό μένος τους, να προκαλέσουν μεγαλύτερα ακόμη προβλήματα στη δημόσια υγεία με διασπορά της πανδημίας.
Καλούμε τις τοπικές Αρχές και την Αστυνομία να παρέμβουν πριν είναι αργά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.