6.3.20

Χιλιάδες κόσμου σε 30 πόλεις της Γερμανίας: «Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό»



Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στο Βερολίνο και σε 30 ακόμη πόλεις της Γερμανίας με επίκεντρο τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Όπως επισημαίνουν μάλιστα χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στο facebook:
«Σήμερα το απόγευμα περισσότερες από 8 χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Βερολίνο, καθώς και σε σχεδόν 30 πόλεις της Γερμανίας, φωνάζοντας: "Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!”. Η διαδήλωση του Βερολίνο πέρασε από τα γραφεία της Κομισιόν και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο.
Άνθρωποι από ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα καταδίκασαν οργισμένοι την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στα σύνορα απέναντι στους πρόσφυγες, μια πολιτική που έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας.
Φωνάξαμε πως ντρεπόμαστε για όλες αυτές τις σκληρές εικόνες που προέρχονται από την Ελλάδα, για την απάνθρωπη, αλλά και επικίνδυνη αντιμετώπιση των προσφύγων ως εχθρικό στράτευμα που επιχειρεί να εισβάλλει στην Ευρώπη.



Οι ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές είναι που δίνουν το χώρο σε ομάδες ακροδεξιών και φασιστών να αλωνίζουν, με την ανοχή (αν όχι στήριξη) της αστυνομίας, επιτιθέμενοι στους πρόσφυγες και στον κόσμο που στέκεται με ανθρωπιά απέναντι τους.
Να ανοίξει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα σύνορα της και να καλωσορίσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Να βάλουμε το μίσος πίσω στις τρύπες του.
Αναλυτικά το ελληνικό κάλεσμα στη διαδήλωση:
Σήμερα, στις 6 μ.μ., διαδηλώνουμε φωνάζοντας: "Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!"
Η ελληνική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της ΕΕ, κήρυξε πόλεμο εναντίον των προσφύγων.



Χθες ένα μωρό πέθανε εξαιτίας των απωθήσεων στη θάλασσα. Η ακτοφυλακή και ο στρατός χρησιμοποιούν πραγματικά πυροβόλα όπλα ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εθνική απειλή και εισβολή εξωτερικού στρατού.
Ακόμα και το δικαίωμα ασύλου έχει κατασταλεί παραβίαζοντας έτσι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που ακόμη και ο Σαλβίνι δεν σκέφτηκε να κάνει.
Η κυβέρνηση και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αυξάνουν την ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορική, καθιστώντας ελεύθερα όλα τα είδη φασιστικών και ρατσιστικών ομάδων να σχηματίσουν παραστρατιωτικές ομάδες και να επιτίθενται εναντίον προσφύγων, αλληλέγγυων ανθρώπων και σε οποιονδήποτε είναι διαφορετικός και αντίκειται στην πλευρά τους.
Ντρεπόμαστε για όλες αυτές τις σκληρές εικόνες που προέρχονται από την Ελλάδα.
Γνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τις χειρότερες επιταγές της ΕΕ για μια Ευρώπη φρούριο, συνεχίζοντας την τοξική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία είναι και η συμφωνία που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες απάνθρωπα και δίνει τώρα την εξουσία στον Ερντογάν.
Και το πιο υποκριτικό είναι ότι οι ίδιοι φορείς, μαζί με άλλες ισχυρές χώρες, είναι υπεύθυνοι για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση του λαού, της γης και των πόρων των σημερινών προσφύγων και μεταναστών.
Ας θυμηθούμε τι συμβαίνει όταν μερικοί άνθρωποι θεωρούνται ως κατώτεροι άνθρωποι χωρίς ή με λιγότερα δικαιώματα.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το γεγονός.
Ζητούμε ασφαλές πέρασμα για πρόσφυγες!
Ζητούμε από την ΕΕ να αναλάβει τελικά την ευθύνη και να δεχτεί πρόσφυγες!
Ζητούμε το τέλος του απομονωτισμού της ΕΕ και της τοξικής αντιμετώπισης των προσφύγων στην ΕΕ!
Ζητούμε να ακουστούν οι 138 "ασφαλείς λιμένες" στη Γερμανία, οι πόλεις και οι δήμοι που έχουν δηλώσει τη θέλησή τους να λάβουν περισσότερα από την καθορισμένη ποσόστωση προσφύγων!
Μαζί ενάντια στον φασισμό!
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στα ελληνικά νησιά!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.