6.2.20

Λέσβος: Αντιφασιστική διαδήλωση – απάντηση στις επιθέσεις σε βάρος προσφύγων



Σε μεγάλη αυθόρμητη κινητοποίηση προχώρησαν χτες 150 κάτοικοι και αντιφασίστες της Μυτιλήνης, σε απάντηση των επιθέσεων που έγιναν σε βάρος προσφύγων στη Μόρια και αλλού στο νησί τις τελευταίες ημέρες με την ανοχή της αστυνομίας.

Η πορεία αρχικά κατευθύνθηκε από την πόλη της Μυτιλήνης προς το χωριό της Μόριας, όμως λίγα μέτρα μετά το χοτσποτ του Καρά Τεπέ η αστυνομία είχε κλείσει με κλούβα τον δρόμο και δεν επέτρεπε την πρόσβαση. Από πίσω της συγκεντρώνονταν ανενόχλητα φασίστες, οι οποίοι ανενόχλητοι άλλωστε έδρασαν τις προηγούμενες ημέρες και σε βάρος των προσφύγων. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου κατέβασαν το πανό γνωστής ακροδεξιάς παράταξης από το Δημοτικό Θέατρο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ το βράδυ της Τρίτης 4/2
Μια μικρή μερίδα ακροδεξιών, με τις ευχές της ΕΛΑΣ είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στις εισόδους του χωριού της Μόριας, κάνοντας face-control σε όποιον περνούσε και λιντσάροντας τυχόν μετανάστ(τι)ες και αλληλέγγυους/ες. Ως αυθόρμητη απάντηση στην ακροδεξιά δράση οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα και πραγματοποιήσαμε πορεία με κατεύθυνση το χωριό της Μόριας. Ένα σύνολο περίπου 150 ατόμων κατευθυνθήκαμε προς το χωριό φωνάζοντας στον δρόμο αντιφασιστικά συνθήματα με πολύ παλμό, όμως η κλούβα της αστυνομίας μας περίμενε λίγα μέτρα μετά το χοτσποτ του Καρά Τεπέ για να μας κόψει τον δρόμο. Ακριβώς πίσω της συγκεντρώνονταν οι φασίστες. Η πορεία στη συνέχεια επέστρεψε στην πόλη της Μυτιλήνης. Συνεχίσαμε ως το Δημοτικό Θέατρο όπου βρισκόταν αναρτημένο το πανό της γνωστής ακροδεξιάς δημοτικής παράταξης “Ελεύθεροι Πολίτες” και στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα “ΛΕΣΒΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”. Κατεβάσαμε το πανό και συνεχίσαμε για την Κατάληψη στο Μπίνειο, όπου και έληξε η πορεία. Στην διάρκεια της νύχτας ακροδεξιοί με παλούκια, κυριολεκτικά με την κάλυψη των μπάτσων, επιχείρησαν να επιτεθούν σε τυχαίο κόσμο στο κέντρο της πόλης. Με άμεσα αντανακλαστικά βρεθήκαμε στο σημείο αυτό και οι ακροδεξιοί τράπηκαν σε φυγή.
Τα δημοσιεύματα ντόπιων ακροδεξιών προφίλ, που αναπαράγονται από τοπικά και μη μέσα ενημέρωσης, αποτελούν ψευδείς ειδήσεις και προφανώς έχουν σκοπό να στρώσουν το κλίμα των επόμενων ημερών. Μπορεί να νομίζουν πως ο δρόμος για το πογκρόμ που τόσο ποθούν στρώνεται από θρασύτατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απειλή (από πλευράς μας) εμπρησμού της ΔΕΗ και δήθεν κυνηγητά με κρότου λάμψης στα στενά της πολης, αλλά τουλάχιστον μας κάνουν να γελάμε.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.