26.2.20

Χίος: «Έχουμε τους φασίστες έχουμε και εσάς. Δυνάμεις κατοχής είστε ρε. Το καταλαβαίνετε;»


Ένας ντόπιος ξεσπά ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που βαράνε στο ψαχνό τον “εχθρό λαό”…
Μία από τις πιο δυνατές στιγμές των τελευταίων ωρών, από τα επεισόδια που προκαλεί η απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η επίθεση στους κατοίκους του νησιού. (Κι αναρωτιέται κανείς αν έρχονται από την ηπειρωτική Ελλάδα ενισχύσεις, απλώς γιατί δε βγαίνει αλλιώς ο επιτελικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ή για να βαράνε στο ψαχνό ΜΑΤ που δεν έχουν σχέση με την περιοχή και τους κατοίκους της, που διαδηλώνουν άοπλοι ενάντια στις δυνάμεις καταστολής).
Μετά από μια τέτοια απόπειρα “επιβολής της τάξης” λοιπόν, ένας ηλικιωμένος κάτοικος του νησιού της Χίου ξεσπά ενάντια στους Πραιτωριανούς και τους αποκαλεί με βάση αυτό που δηλώνουν οι πράξεις τους: Δυνάμεις Κατοχής, που έρχονται ως κερασάκι στην τούρτα σε όσα κάνουν οι φασίστες.
Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί -η επίμαχη στιγμή στο 2.37.


Αν μη τι άλλο, οι κάτοικοι δείχνουν να καταλαβαίνουν ή να αρχίζουν να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο κοινός εχθρός σε αυτή την ιστορία, και δεν αφήνουν περιθώρια στους φασίστες να ξαναβγούν από τις τρύπες τους και να ψαρέψουν συνειδήσεις σε θολά νερά…
Το βίντεο είναι από το κανάλι της εφημερίδας “Πολίτης” στη Χίο και το αλιεύσαμε μέσω του Press Project.

1 σχόλιο:

  1. 'Οχι ότι είναι φασιστικός ο Εθνικός ύμνος ωστόσο με δεδομένο ότι σχετίζεται με τους πρόσφυγες το θέμα το επίκαιρο στα νησιά- αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα που βλέπουμε στο βίντεο για την σύνθεση υποκειμένων που το βλέπουνε ''πατριωτικά'' άρα και εστιάζουνε στην εθνικότητα των προσφύγων.
    Και δίχως να μηδενίζω απόψεις που έχουνε αναδυθεί στο όλον θέμα (πχ περί αναλογικότητας κατανομών,εγκλωβισμού κτλ).
    https://www.facebook.com/103265864393973/videos/301862274122605/?t=31

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.