19.2.20

«2ο» Makedonian Pride ανακοίνωσε ο εθνικιστικός Ιερός Λόχος… Γιατί, έγινε και 1ο;








Σχόλιο από το Antinazi Zone



Με ανάρτησή του στο twitter o «Ιερός Λόχος 2012» ανακοίνωσε στις 16/2 ότι προετοιμάζεται για το «2ο Makedonian Pride» την Κυριακή 3 Μάη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάζοντας το «2ο» θα υποθέσει κανείς ότι θα υπήρξε και «1ο», κάτι που ίσως συνέβη μόνο στα πιο βαθιά όνειρα των «Makedonian» εθνικιστών. Γιατί στην πραγματικότητα η 1η απόπειρά τους στις 7 Απρίλη του 2019 κατ’ αρχήν «έφαγε πόρτα» απ’ τον Δ. Καλαμαριάς, καθώς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν τους δόθηκε άδεια και βέβαια ανήμερα έγινε μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση η οποία δεν επέτρεψε στα φασιστοειδή ούτε καν να προσεγγίσουν τον χώρο. Ακόμα και η προσπάθεια τους να μεταφέρουν τη θλιβερή τους μάζωξη στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης έπεσε στο κενό…



Ακόμα, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι το κάλεσμα της αφίσας είναι σε άπταιστα αγγλικά, τα οποία -λογικά- θα ήταν η βασική γλώσσα που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Μακεδονία… Η γελοιότητα των φασιστών βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παραμένουν επικίνδυνοι.

***

Ο Ιερός Λόχος προσπαθεί να καθιερωθεί στην πόλη ως μια δυναμική εθνικιστική ομάδα, προσελκύοντας νεολαία και «πατώντας» πάνω σε ζητήματα όπως το «μακεδονικό» πέρυσι, το προσφυγικό, ενάντια στα ΛΟΑΤ* άτομα κλπ.

Απ’ την πλευρά του το αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά με ενωτική διάθεση και δράση πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα ενάντια στην προσπάθεια τους να στήσουν εθνικιστικό φεστιβάλ μίσους και όπως πέρσι έτσι και φέτος να μην αφήσουν σπιθαμή χώρου στους φασίστες.

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους προοδευτικούς πολίτες να πιέσουν από τώρα για αποφάσεις σε κάθε Δήμο ότι δεν θα επιτραπεί η διοργάνωση τέτοιων φασιστικών εκδηλώσεων εντός των ορίων τους ώστε να μην τους παραχωρηθεί καμία δημοτική έκταση. Και φυσικά όλοι οι αντιφασίστες, οργανώσεις της Αριστεράς και του κινήματος, μαχητικά σωματεία, σύλλογοι, κλπ από τώρα πρέπει να δώσουμε ραντεβού στους δρόμους στις 3 Μάη δηλώνοντας ότι με την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα μας θα διώξουμε τους φασίστες απ’ τις γειτονιές μας!








*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/ες, Τρανς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.