7.1.20

Χωρίς ΑΜΚΑ, ανεμβολίαστα, εκτός σχολείου τα προσφυγόπουλα της δομής στην Άλλη Μεριά


Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε επίσκεψη στους πρόσφυγες της Άλλης Μεριάς, για να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε από την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου να προσφέρει ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, καλάθια για μωρά, καροτσάκια και πάρκα, εσώρουχα, πάνες κ.α. Μπόρεσε έτσι να προσφέρει μια μικρή βοήθεια στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου παίξανε με τα παιδιά παιχνίδια με τραγούδια, δόθηκαν μαρκαδόροι και χαρτιά και τα παιδιά ζωγράφισαν. Μέσα από τις ζωγραφιές τους μετέδωσαν την αισιοδοξία που έχουν για τη ζωή, αν και σε τόσο τρυφερή ηλικία γνώρισαν το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου. Στη συνέχεια μοιράστηκαν γλυκίσματα για την καλή χρονιά.
Τέλος το Δ.Σ. του συλλόγου μίλησε με τους πρόσφυγες και με τους υπεύθυνους της Δομής για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Προβλημάτισε ιδιαίτερα η καθυστέρηση έκδοσης ΑΜΚΑ για τα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμβολιαστούν και να παρακολουθήσουν το σχολείο – όπως με πολύ παράπονο ζήτησαν τα παιδιά. Άμεση ευθύνη φέρει η κυβέρνηση αφού από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε ήταν η ανάκληση της εγκυκλίου για απλοποίηση έκδοσης ΑΜΚΑ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση.
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας για την αλληλεγγύη τους και τη μεγάλη χαρά που δώσαν στα προσφυγόπουλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.