27.1.20

Βανδάλισαν έργα καλλιτεχνών στην έκθεση «Βάλ’ τους Χ»


Άγνωστοι βανδάλισαν έργα της έκθεσης «Βάλ’τους Χ» η οποία θα βρίσκεται μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στόχο έχει μέσω των έργων της να αποτυπώσει και να παρουσιάσει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Για τον βανδαλισμό των αντιφασιστικών έργων το HumanRights360 σχολίασε:
Τον τελευταίο χρόνο, στην καμπάνια Βαλ’τους Χ αφιέρωσαν  κόπο και μεράκι δεκάδες άνθρωποι. Καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και πολλοί άλλοι έβαλαν το λιθαράκι τους απο το υστέρημα του χρόνου τους. Τη συλλογική αυτή προσπάθεια προσπάθησαν να αμαυρώσουν χθες κάποιος/-οι, βανδαλίζοντας 7 έργα καλλιτεχνών. Τα έργα θα αντικατασταθούν, και η προσπάθεια θα συνεχίσει.
Από εμάς ένα σχόλιο μόνο: η καμπάνια αυτή είναι μέρος του αγώνα ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος/-οι θεωρούν ότι χαράσσοντας αλφάδια πάνω σε πίνακες και καταστρέφοντας τα έργα καλλιτεχνών, συνεισφέρουν στον αντιφασιστικό αγώνα, θα τους προτείναμε να το ξανασκεφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.