3.1.20

Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

 

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
  Την Κυριακή 29-12-2019 το απόγευμα ομάδα δέκα περίπου νεαρών ατόμων, εκ των οποίων άλλοι φορούσαν κράνη και άλλοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προπηλάκισαν λεκτικά τον αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, οικοδόμο συνδικαλιστή και μέλος του Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου, Νίκου Κατσίφη στο κέντρο της Καλλιθέας. Μόλις τα άτομα αυτά εντόπισαν και αναγνώρισαν τον Νίκο Κατσίφη άρχισαν να τον απειλούν και να τον βρίζουν με αναφορές στην αντιφασιστική του δράση και ειδικά στη συμμετοχή του σε ρεπορτάζ για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα που προβλήθηκε από την ΕΡΤ το περασμένο Καλοκαίρι.  Το ίδιο το περιεχόμενο των απειλών τους, δείχνει ότι πρόκειται για φασίστες και πιθανά μέλη της Χρυσής Αυγής.

           Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που ανδρείκελα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου επιτίθενται στον αγωνιστή Νίκο Κατσίφη, που είναι γνωστός κομμουνιστής με πρωτοπόρα δράση και συμμετοχή στο αντιφασιστικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα της Καλλιθέας. Στις 05/07 δύο μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές τρία μέλη της Χρυσής Αυγής με δύο μηχανές, κυνήγησαν και απείλησαν τον Νίκο Κατσίφη έξω από το σπίτι του φωνάζοντάς του μεταξύ άλλων << παλιοκομμούνι θα σε σφάξουμε >>. Και για τα δύο συμβάντα έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές της Καλλιθέας. Η δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, είναι γνωστή εδώ και καρό, ενώ πρόκληση και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν αγωνιστές σε κεντρικά σημεία, αφού και τα δύο περιστατικά έγιναν επί της λεωφόρου Θησέως που ήταν γεμάτη από κόσμο.
             Το αντιφασιστικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα έδωσε μάχη όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, συμβάλλοντας στην πολιτική και κοινωνική της συρρίκνωση και απομόνωση. Ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνει με κυνικό τρόπο ότι δεν είναι καιρός για εφησυχασμό και υποτίμηση του φασιστικού κινδύνου λόγω της πτώσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και της αποτυχίας της να εισέλθει στη Βουλή τον Ιούλη. Η δράση των φασιστών σε σειρά γειτονιών της Αθήνας δείχνει ότι με τη φασιστική απειλή δεν ξεμπλέκουμε τόσο εύκολα ενώ η εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την απαλλακτική επί της ουσίας πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την ηγεσία του κόμματος, μαρτυρά την πρόθεση του συστήματος να διατηρήσει την εφεδρεία των φασιστών για να την αξιοποιήσει εκ νέου όποτε τη χρειαστεί.
         Ως Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση με βρισιές και απειλές των φασιστών στον Νίκο Κατσίφη. Καλούμε κάθε μαζικό φορέα, κάθε αγωνιστική και δημοκρατική φωνή να καταδικάσει το γεγονός και τη δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στέλνοντάς τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα και απέναντι στη φασιστική απειλή να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Αθήνα Ιανουάριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.