22.12.19

Πολύ πετυχημένη η παράσταση «Lemon»: Για την Ειρήνη, τον Ζήση και τ’ άλλα παιδιά, στο Εμπρός


Η παράσταση Lemon των Experimento ξεκίνησε «αντικανονικά» με την υπόκλιση των ηθοποιών, που εξήγησαν ότι η παράσταση γίνεται για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας για την αθώωση της Ειρήνης Εμινίδου, του Ζήση Σούρλα και των υπολοίπων παιδιών, που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας μετά το τέλος της πορείας της 17ης Νοεμβρίου 2019. 


Η αίθουσα γέμισε με 120 άτομα και βγήκε πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση. Υπήρχε πολύ καλό κλίμα με ερωτήσεις για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος στην εκστρατεία και κουβέντες πριν ξεκινήσει η παράσταση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και συνολικά την αστυνομική βία και αυθαιρεσία που βλέπουμε να εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα.
Η παράσταση, μια πολύ ενδιαφέρουσα «αντικανονική» ιστορία, του 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, μας συνεπήρε. Στο τέλος της, οι ηθοποιοί άνοιξαν ένα πανό ενάντια στην καταστολή, δίνοντας ένα μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία που η νέα κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει σε όποιον αντιστέκεται ή σκέφτεσαι να αντισταθεί απέναντι στην αδικία.Όπως είπε και ο ηθοποιός Μελαχρινός Βελέντζας στην αρχή της παράστασης «Οι καλλιτέχνες οφείλουν να παίρνουν θέση», θέση απέναντι στην βαρβαρότητα. Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα των Experimento που πήρε θέση και μας γέμισε με αλληλεγγύη και αισιοδοξία!

Πηγή:http://net.xekinima.org/poli-petuximeni-i-parastasi-lemon/?fbclid=IwAR06LRLbHZIR3Z5G9jHo-d6WhxYdpF6tguHctDU57C-qmWth8aleHKBSg04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.