12.12.19

Μπολσονάρου: Fake news, θεωρίες συνωμοσίας και η δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο
Γράφει: Νίκος Κοκκάλης


Τις τελευταίες εβδομάδες η Βραζιλία βρίσκεται στη δίνη των fake news και των θεωριών συνωμοσίας, που μάλιστα προέρχονται από στελέχη της κυβέρνησης Μπολσονάρου. Θεωρίες για γέλια και για κλάματα, που δείχνουν όμως πως η κυβέρνηση Μπολσονάρου δε μπορεί να διαχειριστεί, ούτε τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του προέδρου και της οικογένειας του στη δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο, ούτε και το γεγονός ότι η δημοτικότητά του κατρακυλάει διαρκώς προς τα κάτω. Έτσι, έχει αρχίσει να διασπείρει κάθε είδους απίστευτη «είδηση», κατηγορώντας τους πάντες, από τους Beatles, μέχρι Εβραίους φιλοσόφους.


Οι Beatles, η KGB και ο σατανισμός

Την αρχή έκανε ο διορισμένος από τον Μπολσονάρου γενικός διευθυντής του FUNARTE (ομοσπονδιακού οργανισμού που διαχειρίζεται κονδύλια για την ενίσχυση των τεχνών) Ντάντσι Μαντουβάνι, ο οποίος δήλωσεδημοσίως ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η ροκ μουσική είναι υπεύθυνη για τις εκτρώσεις, τον εθισμό των νέων στα ναρκωτικά, και τον σατανισμό.
Σε μια σειρά από βίντεο στο κανάλι που διατηρεί ο Μαντουβάνι στο youtube, εκφράζει την εξής θεωρία: H KGB, σε συνεργασία με την CIA, (την οποία είχαν προλάβει να διαφθείρουν πράκτορες της KGB) και με τη βοήθεια του (εβραϊκής καταγωγής) φιλόσοφου της Σχολής της Φρανκφούρτης, Θήοντορ Αντόρνο συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν τη νεολαία. Πως το κατάφεραν; Ο Αντόρνο (ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «πολιτιστική βιομηχανία» για να δείξει πως η λαϊκή κουλτούρα μπορεί να μετατραπεί σε βιομηχανικό και κατευθυνόμενο προϊόν) συνεργάστηκε με ομάδα πρακτόρων της KGB και πειραματίστηκαν με δίσκους των Μπητλς που απευθύνονταν στη νεολαία για να την οδηγήσουν σε συγκεκριμένες αντιλήψεις και συμπεριφορές. Σε κάποιο από τα βίντεο ισχυρίζεται πως η CIA  και η KGB συνδιοργάνωσαν το φεστιβάλ Woodstock, για να «ρίξουν» την αμερικάνικη νεολαία, στον ελεύθερο έρωτα, στα ναρκωτικά και επομένως στις αμβλώσεις, που οδηγούν στο σατανισμό! 

Ποιος καίει τον Αμαζόνιο; Μα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βέβαια!

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Μπολσονάρου. Το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία ο Αμαζόνιος καταστρέφεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς, με αποκορύφωμα τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού είναι γνωστό. Όπως είναι γνωστό το άσβεστο μίσος του προέδρου προς τα περιβαλλοντικά κινήματα, τους ιθαγενείς και γενικά οποιονδήποτε προσπαθεί αν μπει ανάμεσα στον Αμαζόνιο και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών που τον απειλούν. Έτσι, ο Μπολσονάρου αποφάσισε να βρει έναν καινούριο υπεύθυνο για την καταστροφή του τροπικού δάσους. Όπως μάθαμε πριν από λίγο καιρό, οι φωτιές στον Αμαζόνιο χρηματοδοτήθηκαν από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο!!!
«Ο Ντι Κάπριο είναι ωραίος τύπος, έτσι δεν είναι; Δίνει λεφτά για να καεί ο Αμαζόνιος»
είπε πρόσφατα ο πρόεδρος σε υποστηρικτές του. Παρόμοια δήλωση έκανε και μέσω Facebook, λέγοντας πως ο Ντι Κάπριο είναι συνένοχος για τις φωτιές στον Αμαζόνιο, και συμμετέχει σε μια μεγαλύτερη καμπάνια ενάντια στην Βραζιλία!
Την ίδια στιγμή, ο γιος του προέδρου και βουλευτής, Εντουάρντο Μπολσονάρου, κατηγόρησε τον Ντι Κάπριο ότι έδωσε 300.000 δολάρια σε ΜΚΟ για να κάψει τον Αμαζόνιο, ενώ στην ιστορία εμπλέκεται και η WWF. Εμπλέκεται επίσης μια ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών που συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, προκειμένου η μεγάλη καταστροφή να οδηγήσει στη συγκέντρωση κονδυλίων για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Για την κατηγορία αυτή δεν παρουσιάστηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ οι δασοπυροσβέστες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη δημόσια κατακραυγή για την άδικη σύλληψη και την κακομεταχείριση τους από την αστυνομία.
Αν και είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς για τον πραγματικό ρόλο μιας σειράς περιβαλλοντικών και άλλων ΜΚΟ, στη συγκεκριμένη περίπτωση το να πιστεύει κανείς τον πρόεδρο και την οικογένειά του, ισοδυναμεί με το να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος. Ο λόγος για τον οποίο αποψιλώνεται ο Αμαζόνιος είναι ένα παγκόσμιο κοινό μυστικό: μεγάλες πολυεθνικές (που η κυβέρνηση της Βραζιλίας στηρίζει απόλυτα) θέλουν τις εκτάσεις που καλύπτει το τροπικό δάσος για να τις μετατρέψουν σε καλλιεργήσιμη γη, ή για να αναπτύξουν εξορυκτικές δραστηριότητες.

Η δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο

Περίπου το ίδιο διάστημα με τις «αποκαλύψεις» στελεχών της κυβέρνησης, ήρθαν στο φως νέα δημοσιεύματα που συνδέουν την οικογένεια Μπολσονάρου με τη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου του Ρίο ντε Τζανέιρο Μαριέλε Φράνκο. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι ο ίδιος ο Μπολσονάρου είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. Ενώσεις αστυνομικών καταγγέλλουν πως ο πρόεδρος της χώρας άσκησε πιέσεις στον διοικητή της αστυνομίας του Ριο ντε Τζανείρο (η οποία ερευνά την υπόθεση) φτάνοντας στο σημείο να τον εκφοβίσει για να «κουκουλώσει» το ζήτημα.
Μέχρι τώρα, η έρευνα έχει δείξει ότι οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία της Φράνκο, οι κάλυκες των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ανήκουν σε μια παρτίδα από σφαίρες που αγοράστηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία το 2006. Σφαίρες από την ίδια παρτίδα χρησιμοποιήθηκαν σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων που έγιναν μέσα σε μια νύχτα στο Σάο Πάολο και άφησαν πίσω τους 17 νεκρούς και 7 τραυματίες. Για αυτές τις 17 δολοφονίες, έχουν καταδικαστεί δύο αστυνομικοί και ένας ειδικός φρουρός. Είναι γνωστό ότι η Μαριέλε Φράνκο και ιδίως οι καταγγελίες της για τη διαφθορά στην αστυνομία και τη  διογκούμενη αστυνομική βία στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενοχλούσαν το Βραζιλιάνικο πολιτικό κατεστημένο.
Όσο κι αν προσπαθεί ο Μπολσονάρου, η κυβέρνηση και η οικογένειά του να απομακρύνουν το ενδιαφέρον από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και το βρώμικο ρόλο τους στη δολοφονία Φράνκο και την περιβαλλοντική καταστροφή, όσο κι αν προσπαθούν να στρέψουν τη συζήτηση στα ναρκωτικά και το σατανισμό, η οργή της κοινωνίας μεγαλώνει. Και οι γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Χιλή και το Εκουαδόρ, δείχνουν το τελευταίο διάστημα πως όταν η οργή ξεχειλίζει, κυβερνήσεις όπως αυτές του Μπολσονάρου βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσα παραμύθια κι αν σκαρφιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.