4.12.19

Σε ξενοφοβικό ψηφοδέλτιο ο διακινητής που έκρυβε πρόσφυγες κάτω από τη σημαία
Λίγες μέρες πριν είχε έρθει στη δημοσιότητα η είδηση ότι δέκα αιτούντες άσυλο έναντι 5.000 ευρώ έκρυβε κάτω από την ελληνική σημαία μέσα στο φορτηγό του ένας 42χρονος Έλληνας από τη Λέσβο, με το Λιμενικό Σώμα να προχωρά στη σύλληψή του. Ο συλληφθείς φαίνεται να ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ολοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος πρωτοστατούσε στη ρητορική κατά των προσφύγων στο νησί.


Ο 42χρονος ημεδαπός που συνελήφθη έπειτα από έλεγχο των λιμενικών αρχών στο λιμάνι της Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής το οποίο προερχόταν από λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ολοι Μαζί για τη Σάμο», του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος πρωτοστατούσε σε ξενοφοβική ρητορική κατά της παρουσίας προσφύγων στο νησί.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που παραμένει άγνωστο αν έχει προφυλακιστεί και πού, καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ενώ θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.


Πηγη:https://thepressproject.gr/se-xenofoviko-psifodeltio-o-diakinitis-pou-ekryve-prosfyges-kato-apo-ti-simea/?fbclid=IwAR3x2lTmFmWwjexDuAzX8mnjUgdrA1EEPz77yM1Ork5XCFa58wmwnpmvW9g#.XeeQgGgN26w.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.