1.12.19

Ανεπιθύμητος ο Γεωργιάδης στη Σχολή Μωραΐτη για απόφοιτους και παλαιούς καθηγητές


Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η απόφαση της διεύθυνσης της Σχολής Μωραΐτη να προσκαλέσει τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ως ομιλητή σε εκδήλωση με θέμα «Ο τουρισμός στο επίκεντο ανάπτυξης και επενδύσεων: Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ - Cosco», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Απόφοιτοι, γονείς και παλιοί καθηγητές της Σχολής αντιδρούν στην απόφαση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, λόγω της «ξενοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες» και της «συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».


Στην επιστολή τους προς τη διεύθυνση, η ομάδα αποφοίτων, γονεών και καθηγητών απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν πρέπει να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς, «αποτελεί κεντρικό πρόσωπο προώθησης της ρητορικής μίσους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει και προωθήσει στην εκπομπή του Ελλήνων Έγερσις, το βιβλίο του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ναζί και αρνητή του ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (…) Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρει σε αυτό ως ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση».
Η επιστολή καταλήγει λέγοντας ότι: «Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέσει στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση», ζητώντας να ανακληθεί η πρόσκληση της Σχολής Μωραΐτη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.