8.12.19

6 Δεκέμβρη 2019: νέο ρεσιτάλ καταστολής και αυθαιρεσίας]
Το ρεσιτάλ βίας και αυθαιρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας κλιμακώνεται. Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως νεολαίας, μαθητές, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι, βγήκαν στους δρόμους τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη, στην επέτειο των έντεκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα. Διαδήλωσαν μαχητικά και ειρηνικά ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική βία. Για άλλη μια φορά, όπως και στην πορεία του Πολυτεχνείο περίπου είκοσι μέρες πιο πριν, οι ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ δε βρήκαν την αφορμή που περίμεναν για να επιτεθούν στις μαζικές διαδηλώσεις. Έτσι, όπως έκαναν και στις 17 Νοέμβρη, ξέσπασαν την οργή τους στα Εξάρχεια και σε οποιονδήποτε τύχαινε να περνάει από μπροστά τους. 


Για άλλη μια φορά, νέοι άνθρωποι χτυπήθηκαν με μανία, ξεγυμνώθηκαν και εξευτελίστηκαν πριν τους οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα ΜΑΤ σέρνουν μια κοπέλα που φωνάζει «δεν έκανα τίποτα». Παρόλα αυτά συνεχίζουν να τη χτυπάνε και την τραβάνε λες και πρόκειται για επικίνδυνο εγκληματία. Σε άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ίδια εφημερίδα, ένας νεαρός άντρας πεσμένος στο έδαφος φωνάζει «παραδίνομαι» στους αστυνομικούς που τον χτυπάνε με μανία. Και σε αυτή την περίπτωση εξακολουθούν να χτυπάνε αδιαφορώντας. 

Τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά αυτό που γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες: η νεολαία, οι ελευθερίες και τα δικαιώματά της βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν τους νέους ανθρώπους, να τους στείλουν το μήνυμα πως όποιος αντιδρά, όποιος μιλάει, σκέφτεται και διεκδικεί, μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος, τραυματίας, μπορεί να βρεθεί στη θέση των κοριτσιών και των αγοριών που συλλαμβάνονται αυτές τις μέρες στα Εξάρχεια, που τους βγάζουν τα ρούχα, που τραβάνε από τα μαλλιά, που εξευτελίζουν και τρομοκρατούν. Στα ίδια πλαίσια, λίγες μέρες νωρίτερα ένας ακόμη νέος άνθρωπος κατήγγειλε το δημόσιο εξευτελισμό του από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απείλησαν να τον σκοτώσουν και να τον στείλουν «γυμνό στη μάνα του». Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο γύρω από τις πορείες της 6ης Δεκέμβρη. 
Μια πρώτη απάντηση δόθηκε από τις μαζικές διαδηλώσεις, που όσο κι αν ήθελε η αστυνομία δεν κατάφερε να χτυπήσει. Με τον ίδιο μαζικό, αποφασιστικό και συγκροτημένο τρόπο πρέπει να συνεχίσει να απαντά η κοινωνία, τα κινήματα, και ιδιαίτερα η νέα γενιά που έχουν βάλει στο στόχαστρο. Με σχεδιασμένους, περιφρουρημένους αγώνες, μέσα από τις συνελεύσεις και τις συλλογικές του διαδικασίες, το κίνημα της νεολαίας μπορεί να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή του σε νίκες! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Πηγη:http://net.xekinima.org/6-dekemvri-2019-neo-resital-katastolis-kai/?fbclid=IwAR2hIvOBSgPFaZuufZm5uXTZ-JYJp-dY6DnVoC27Z-U1x_6GPCIj-ITtXCg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.