6.11.19

Απολογία Μιχαλολιάκου: ένα ναζιστικό «αγγελούδι» που παρεξηγήθηκε το καημένο


Γράφει: Γιώργος Λιγουριώτης
Μετά βίας 70 χρυσαυγίτες μαζεύτηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου απολογείται περίπου από τις 10 το πρωί ο αρχηγός τους για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Όταν όλα τα βασικά στελέχη απαρνούνται τις πράξεις τους προκειμένου να γλυτώσουν το τομάρι τους, αυτές είναι οι συνέπειες και για τα μέλη, που πηδάνε από ένα καράβι που βουλιάζει. 

Από τη μεριά του αντιφασιστικού κινήματος, περίπου εκατό άνθρωποι κατάφεραν να μπουν στο δικαστήριο, αφού η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο σε πολύ περιορισμένους αριθμούς. Ανάμεσά τους, η Μάγδα Φύσσα, για άλλη μια φορά παρούσα στην αίθουσα.  
Έξω από το Εφετείο, εκατοντάδες μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρέθηκαν απέναντι στους ελάχιστους χρυσαυγίτες που προσπάθησαν να ξεμυτίσουν νωρίς το πρωί, πριν κρυφτούν στην ασφάλεια της δικαστικής αίθουσας.  



Ο Μιχαλολιάκος μας «ενημέρωσε» ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία, ότι ο ίδιος είναι αθώος και ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση! Όπως φαίνεται, μετά το Λαγό, ούτε ο Μιχαλολιάκος εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, αφού θεωρεί ανήκουστο να απολογείται «αρχηγός κόμματος» για την πράξη «ενός οπαδού» (αναφέρεται στον Ρουπακιά). Χαρακτηρίζει τη διαδικασία των συλλήψεων «τηλεοπτικό σόου», αλλά και «προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού», προκειμένου οι υποστηρικτές της ΧΑ να φοβηθούν και να απομακρυνθούν από αυτή.  
Σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης όχι μόνο της πραγματικότητας, αλλά και της κοινής λογικής, ο Μιχαλολιάκος παρουσίασε μια ιστορία της ΧΑ από τη δεκαετία του 1990, μιλώντας ούτε λίγο ούτε πολύ για μια παρέα από αγγελούδια, στα οποία διάφοροι υποχθόνιοι δημοσιογράφοι όπως ο Δ. Ψαρράς, προσπάθησαν να φορτώσουν κάθε είδους βίαιο έγκλημα. Ανέφερε μάλιστα, ότι έχει αποδειχτεί πως η οργάνωσή του δε σχετίζεται με τις συγκεκριμένες βίαιες επιθέσεις! Τι να σχολιάσει κανείς… 
Ως προς τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βέβαια, ο μεγάλος αρχηγός ακολούθησε το παράδειγμα των “δεν ξέρω – δεν είδα” πρώην βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Ο ίδιος υποτίθεται πως ενημερώθηκε την επόμενη μέρα από τη γυναίκα του, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η συγκεκριμένη τοπική οργάνωση ήταν “πολύ φρέσκια” και η ηγεσία δεν είχε… γνωρίσει ακόμη καλά τα μέλη της. Ως προς την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε δημόσια για τη δολοφονία, σήμερα λέει ότι εννοούσε… πως πληρώνουν το πολιτικό κόστος! 


Επιπλέον, ο Μιχαλολιάκος μας ενημέρωσε πως όταν μιλούσε για τη “σπορά των ηττημένων του 1945”, δεν εννοούσε το ναζισμό, αλλά… την Ελλάδα, αφού κατά τη γνώμη του ανήκει σε αυτούς που ηττήθηκαν!
Φαίνεται για τον Μιχαλολιάκο είναι «τυχαία περιστατικά» οι εκατοντάδες επιθέσεις από μέλη και στελέχη του κόμματος του σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν την στρατιωτική δομή της οργάνωσης είναι «κατασκευασμένα», και η ΧΑ είναι μια χαλαρή παρέα που πίνει τσάι και συζητάει φιλοσοφικά. Και τα χιλιάδες βίντεο και άρθρα που υμνούν τον ναζισμό είναι μια παρεξήγηση… 
Φυσικά όλα αυτά δεν πείθουν κανένα… 
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και αύριο. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα δημοσιεύσουμε συνολικό άρθρο για τα σημαντικότερα σημεία από την απολογία του Μιχαλολιάκου, με την οποία κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.