11.11.19

Μαζική και δυναμική η αντιφασιστική πορεία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης


Ρεπορτάζ από το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης
Πάνω από 1000 άτομα διαδήλωσαν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ως απάντηση στη φασιστική επίθεση με μαχαίριπου δέχτηκε πρόσφυγας μαθητής προχθές, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Η συγκέντρωση είχε παλμό, ήταν μαζική και εξαιρετικά πετυχημένη για τοπική πορεία. Συμμετείχε πολύς κόσμος, αρκετοί μαθητές και μαθήτριες της περιοχής, ενώ πανό είχαν τοπικές ενώσεις καθηγητών (ΕΛΜΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, η δημοτική κίνηση Νεάπολης-Συκεών «Πόλη Αλλιώς», ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, οργανώσεις της αριστεράς, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κ.α. 
Τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος παραμένουν ισχυρά, σε μια περίοδο που παρατηρείται προσπάθεια επανεμφάνισης ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, υπό τον μανδύα «αγανακτισμένων πολιτών». Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή, γι’ αυτό χρειάζεται οργάνωση και άμεση απάντηση σε τέτοιου είδους επιθέσεις.Ενώ η συγκέντρωση ήταν μαζική, δυστυχώς ένα μικρό κομμάτι της πορείας -τα μπλοκ που ήλεγχε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και στη συνέχεια οι δυνάμεις του ΣΕΚ/ΚΕΕΡΦΑ- διασπάστηκε, με τη δικαιολογία ότι στην κεφαλή βρίσκονταν το πανό μιας αναρχικής ομάδας μαθητών που είχαν καλέσει στη συγκέντρωση. Τέτοιες διασπαστικές πρακτικές δε βοηθούν το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα και αντί να γίνει μια ενωτική πορεία, ο κόσμος που παρακολουθεί καταλήγει να αναρωτιέται «ποιος πήγε από εδώ και ποιος από εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.