6.11.19

Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες




«Αν θέλουμε να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας. Τότε πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή. Να αντιδράσουμε στη μισαλλοδοξία και το φόβο. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας. Όλοι οι πολίτες και οι οργανωμένοι φορείς της πόλης» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η   Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις κακές πράξεις των μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων», είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Αν η σοκαριστική εικόνα μερικών ακροδεξιών τραμπούκων, που τα χαράματα της Κυριακής προσπάθησαν βίαια να εμποδίσουν των εγκατάσταση λίγων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής μας, δεν θέλουμε να είναι η εικόνα της πόλης μας.
Αν το μίσος, η χυδαιότητα, οι κραυγές και οι απειλές σε ανθρώπους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, σε μάνες με μωρά και σε μικρά παιδιά, δεν μας εκφράζουν.
Αν το ρατσιστικό δηλητήριο δεν θέλουμε να διαχυθεί στο σώμα της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας, που - ας μην το ξεχνάμε - αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από εγγόνια προσφύγων και παιδιά μεταναστών.    
Αν δεν πιστεύουμε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι «εισβολείς», που απειλούν το έθνος, τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας, αλλά άνθρωποι πονεμένοι, χτυπημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, παιδιά του ίδιου Θεού, που έχουν ανάγκη τη βοήθεια και τη συμπαράστασή μας.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας.
Τότε πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή. Να αντιδράσουμε στη μισαλλοδοξία και το φόβο. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας. Όλοι οι πολίτες και οι οργανωμένοι φορείς της πόλης.
Με λόγο και έργο.
Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών και Περιχώρων
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.