6.11.19

Νεάπολη Θεσ/νίκης: Φασίστες έκαναν χαρακιές με μαχαίρι σε μαθητή από το Ιράν!Σήμερα (Τετάρτη 6 Νοεμβρίου), ένας μαθητής Γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν, έπεσε θύμα φασιστικής επίθεσης την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του!


Συγκεκριμένα, δύο άντρες που φορούσαν κουκούλα επιτέθηκαν στο παιδί με μαχαίρι και χάραξαν πολλές φορές το χέρι του, λέγοντάς του να μην ξαναπάει σχολείο και απειλώντας το πώς αν ξαναπάει θα του κάνουν περισσότερες μαχαιριές και πως θα σκοτώσουν μία συμμαθήτριά του!
Η επίθεση αυτή έχει ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα και φασιστικά χαρακτηριστικά και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! Αυτές τις μέρες φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδιέξοδες μεταναστευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης, με σκοπό να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να δημιουργήσουν ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα στις γειτονιές μας!
Ήδη η Γ’ ΕΛΜΕ και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς» βρέθηκαν στο σχολείο με σκοπό να στηρίξουν τον μαθητή και να στείλουν το μήνυμα πως η αλληλεγγύη είναι πολύ πιο ισχυρή από το σκοταδισμό και το φασισμό! Το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα και ο κόσμος της Νεάπολης πρέπει να παραλάβουν τη σκυτάλη και να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά στη φασιστική απειλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.