14.11.19

«Μαθήματα» από Βορίδη για την επιβολή του «νόμου» και την αστυνομική βίαΥπέρ της αστυνομικής βίας και του ξύλου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.


«Η επιβολή του νόμου έχει στοιχεία αναγκαστικότητας, το λέω γλυκά» τόνισε ο Μάκης Βορίδης, ενώ όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα από τους παρουσιαστές αν εννοεί το ξύλο, απάντησε καταφατικά, υπερασπιζόμενος τη «νόμιμη βία» της αστυνομίας «προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο». Όταν ρωτάται στη συνέχεια αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει, απάντησε «φυσικά, θα κάνουμε αυτό».Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Βορίδης έρχονται μετά τη βίαιη καταστολή φοιτητικής κινητοποίησης στην ΑΣΟΕΕ, με καταγγελίες για τραυματισμούς φοιτητών από ΜΑΤ, παρεμπόδιση του ΕΚΑΒ και σκκοτεινές πρακτικές της ασφάλειας για την σύλληψη φοιτητή στο σπίτι του. Οι φοιτητές τη Δευτέρα κινητοποιήθηκαν ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ να αναστείλει τη λειτουργία της σχολής τους για μία εβδομάδα, σε μια διαμαρτυρία ειρηνική, όπως μαρτυρούν όλα τα ντοκουμέντα. Δεν είναι διόλου σαφές επομένως, ποιον νόμο παραβίασαν.

Πηγη:https://thepressproject.gr/mathimata-apo-voridi-gia-tin-epivoli-tou-nomou-ke-tin-astynomiki-via/?fbclid=IwAR1FNon5KNwklSLdW75U7mOCAI5tU53sUCHirYdqkV5NxEypIksZGA6bTNE#.XcvPU5LFMX0.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.