27.11.19

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση στον Ηλία Σταύρου κρίθηκε ο Κασιδιάρης


Ένοχος κρίθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ηλίας Κασιδιάρης στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή. Η υπόθεση αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της οργάνωσης, Ηλίας Σταύρου, για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014, έπειτα από την κατάθεση του στην ανακριτική διαδικασία.

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τη συκοφαντική δυσφήμιση του Ηλία Σταύρου, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες επειδή το διάστημα που αναρτήθηκαν τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα ήταν προφυλακισμένος.
Ο Ηλίας Σταύρου είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που έχει αποχωρήσει και έχει καταθέσει εναντίον της ηγεσίας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το 2014, μετά τις καταθέσεις του στις ανακρίτριες, αναρτήθηκαν δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν συκοφαντικά για τον Σταύρου, χαρακτηρίζοντάς τον «διαταραγμένο ψυχικά», «μοιχό» και άλλα, ενώ υποστήριζαν επίσης ότι είχε επιτεθεί σωματικά και λεκτικά εναντίον του κουρέα της Βουλής, την εποχή που ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Ο Ηλίας Σταύρου με αφορμή τα δύο αυτά δημοσιεύματα μήνυσε τους Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μιχαλολιάκο για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι τα δύο αυτά πρόσωπα θέλουν να τον απαξιώσουν και ως εκ τούτου να αποδομήσουν τις καταθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.